Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika strzelczyk76
Stawiam, że to Rogoźnik u mnie za miedzą - czyli budka nad zalewem - czynna sezonowo - pisał o niej Kiszot i inni http://browar.biz/forum/showthread.p...ght=Rogo%BCnik
piłem tam latem Strzelca i był bardzo dobry - chociaż i tak dużo osób brało butelkowe cudeńka z KP
ze względu na lokalizację proponowałbym coś z Zawiercia - Browar na Jurze, blisko, piwo w Chorzowie opłaca się sprzedawać bardzo tanio, więc nad zalewem powinno dobrze schodzić
Wpadę wiosną na rowerku sprawdzić co wybrałeś!
Obstawiam dokładnie tak samo
między dwoma jeziorkami jest naprawdę sporo ludzi i to od wiosny do wczesnej jesieni więc może jakieś fajne ciekawe piwko w przystępnej cenie, które przyciągnie uwagę wypoczywających tam ludzi
Chciałoby się aby to był GAB - najlepiej stout
Ale chyba najtrafniejszy wybór to byłoby to ciemne piwko z Zawiercia - najbliższa lokalizacja a i piwo naprawdę przednie
Jak tylko się sezon wędkarski na dobre na wiosnę zacznie - wpadnę na pewno zobaczyć jaki wybór
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - sporo typu "firankowego".
Gaz - średni.
Barwa - jaśniejsze złoto.
Aromat - lekko metaliczne, słodowe i kukurydza.
Smak - lekko słodkawe, płona - gorzkawa zbożowość...
wszystko jak zwykle kłębi się pod koniec roku jeszcze bardziej niż zwykle i mam wielką prośbę do Was.
Albeertos dokonał już mrówczej roboty w postaci sprawdzenia aktualności częsci listy piw, z której będziemy wybierać nasze typy na piwo roku 2005 w różnych kategoriach....
Wszystko się kitłasi w tym roku - mam jak zwykle wielką prośbę do Was. Powtórka z lat 2005, 2006 i 2007.
Zostało trochę piw które nie były opisywane już jakiś czas lub nie wiadomo na pierwszy rzut oka z całą pewnością czy dostępne były na rynku w zakończonym roku 2008...
Comment