więcej browarów w Czechach

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • karol1000
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2007.09
    • 1823

na pivni.info pojawiała się taka informacja
    Zdravím - v pátek jsem se mihnul přes Vrchlabí - a v infocentru jsem nalezl letáček s pozvánkou na pivní festival - viz obrázek - a v zúčastněných pivovarech jsem objevil pro mně neznámý minipivovar Henrych z Vrchlabí - na dotaz v infocentru jsem se dozvěděl že ano a že neví kde přesně je. - Hezký den Michal

zna ktoś minipivovar Henrych z Vrchlabí ?

a także info o planowanym browarku w Znojmie
    Znojmo /PODNIKÁNÍ NA ZNOJEMSKU/ - Plány na zbudování piko pivovaru v centru města získávají reálnou podobu. Vařit pěnivý mok zde bude již na podzim sládek Petr Vachek.
    Last edited by karol1000; 2012-06-25, 21:43.
    LP

Comment

• darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12468

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika karol1000
      na pivni.info pojawiała się taka informacja
      Zdravím - v pátek jsem se mihnul přes Vrchlabí - a v infocentru jsem nalezl letáček s pozvánkou na pivní festival - viz obrázek - a v zúčastněných pivovarech jsem objevil pro mně neznámý minipivovar Henrych z Vrchlabí - na dotaz v infocentru jsem se dozvěděl že ano a že neví kde přesně je. - Hezký den Michal

zna ktoś minipivovar Henrych z Vrchlabí ?
      Nie zna, bo jeszcze nie wystartował. Prawidłowa nazwa Hendrych. Firma Hendrych i synowie jest spoza Karkonoszy, póki zarejestrowali znak towarowy - Rodzinny Browar Hendrych Vrchlabi.
      Last edited by ART; 2012-06-26, 08:42. Powód: cyt.

Comment

• Pendragon
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

A kawałek dalej, we wsi Strážné ma być kolejny. No chyba, że to właśnie o Hendrycha chodzi?

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Pendragon
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13952

A tymczasem, nie wiadomo kiedy, powstał kolejny browar na Słowacji, kolejny w Bratysławie, już piąty.

Bratislava, 831 04,
          Škultétyho 5b
          pivovar bratislava, slovenské jedlá, domáce pivo, kvasinkové pivo, sudové pivo

AD 2012

pon-czw: 10-23, pt: 10-2,
          sob: 11-2, ndz: 11-20

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• delvish
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.11
            • 3508

Wystarczy zmienić tytuł wątku na: "Więcej browarów w Czechosłowacji"
            "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
            (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• Pendragon
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

Dałem się namówić i macie nowy temat:
              Więcej browarów na Słowacji

Comment

• docent
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2002.10
                • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
                Browarek we wsi Chudenice rusza 30 czerwca.
                Otwarcie przewidziane 10 dni wcześniej. Projekt wspierany był przez Vladimíra Ilgnera (znanego z browaru Radouš ze Šťáhlav), który zapewnił instalację i ofiarował syna na tamtejszego głównego piwowara
                Otwarcie uświetni "rockmetalová kapela Blue Rose".
                Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• Pendragon
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13952

Hmm, no to chyba 20 dni później, a nie 10 wcześniej? Pomylił mi się cerwec z cerwencem?

Comment

• docent
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2002.10
                    • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
                    Hmm, no to chyba 20 dni później, a nie 10 wcześniej? Pomylił mi się cerwec z cerwencem?
                    No tak, też się zakręciłem jak spojrzałem na datę
                    Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                    Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                    Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                    Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• jacekwerner
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼🍼
                      • 2004.05
                      • 2845

Jak donoszą czeskie źródła :
                      Pivovárek na Luční boudě v Krkonoších začne v srpnu vařit svůj zlatavý mok. Kdo si dá sklenici piva jménem Paroháč, bude se moci pochlubit, že ochutnal chmelovou pochoutku vařenou v nejvýše položeném pivovaru v Evropě. Minipivovar je totiž rovných 1 410 metrů nad mořem.

w dniu św. Wawrzyńca ( 10 sierpnia ) poleje sie pierwsze piwo "w najwyżej położonym browarze w Europie" ( 1410 m npm ) - w schronisku Luční bouda w Karkonoszach. Ma to być jedenastka o nazwie Paroháč.
                      Szkoda że urlop w Karpaczu zaplanowałem od 30.07 do 05.08
                      Ochotnicza Straż Piwna
                      BAZA = 7446

Comment

• Alexanderfeld
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2009.08
                        • 173

No to mamy w Czechach kolejny browar restauracyjny we Vratimovie pod Ostrawą! Restauracja nazywa się HOSTINEC VE DVOŘE i póki co warzy jasną 11° i ciemną 13° pod nazwą "Brabčák". Z wpisów na Beerborcu wynika, że serwują je już od miesiąca.

Link do strony lokalu: http://restaurace-pizzerie-kavarna.c...inec_ve_dvore/

Comment

• Pendragon
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13952

A ten to wyskoczył jak Filip z konopi. Nic wcześniej o nim nie wiedziałem, mimo że śledzę temat dość uważnie. Widać za mało.

Comment

• pebejot
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🥛🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2010.01
                            • 1563

Mamy trzy nowe browarki:

1) Pec pod Snĕžkou w Karkonoszach
                            2) Bilovec (pod Ostrawą)
                            3) Moravsky Žižkov - niedaleko Hodonina

Comment

• Pendragon
                              🥛🥛🥛
                              • 2006.03
                              • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pebejot
                              Mamy trzy nowe browarki:
                              A możesz podać źródło tych informacji?
                              O pierwszych dwóch nic nie wiedziałem. Może ten Pec to z racji adresu poczty dla Lucni budy?
                              Moravsky Zizkov - to już było wiadomo od jakiegoś czasu, a od wczoraj jest na mojej mapie.

Comment

• pebejot
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🥛🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2010.01
                                • 1563

Tak, ten pierwszy to Luční bouda, a o Bilovcu info tu:

Comment

Przetwarzanie...