Witam wszystkich forumowiczow.
Mam pytanie odnośnie produkcji piwa. Ostatnio mój znajomy powiedział mi, ze w Belgii piwo Jupiler produkują w jeden dzień. Jak on to określił jest to piwo jednodniowe. Czy jest to możliwe, aby zrobić piwo powiedzmy w ciągu 24 godzin zaczynając od zacierania a kończąc na rozlewie ? Jeśli tak, to w jaki sposób to sie odbywa ?
Zaznaczam, ze nie mam zamiaru robić takiego piwa w domu, ponieważ mija sie to z celem warzenia piwa.
Pozdrawiam.
Mam pytanie odnośnie produkcji piwa. Ostatnio mój znajomy powiedział mi, ze w Belgii piwo Jupiler produkują w jeden dzień. Jak on to określił jest to piwo jednodniowe. Czy jest to możliwe, aby zrobić piwo powiedzmy w ciągu 24 godzin zaczynając od zacierania a kończąc na rozlewie ? Jeśli tak, to w jaki sposób to sie odbywa ?
Zaznaczam, ze nie mam zamiaru robić takiego piwa w domu, ponieważ mija sie to z celem warzenia piwa.
Pozdrawiam.

. O Jupilerze raczej nie można tego powiedzieć, że jest to bardzo kiepskie piwo. Piłem je kilka razy i smakowało mi znacznie lepiej niż polskie koncerniaki. Jedyny pomysł jaki mi się nasuwa, to taki, że drożdże są jakoś pobudzane do znacznie szybszej przemiany cukrów w alkohol za pomocą jakichś środków chemicznych. Pytanie właśnie jest takie, czy jest to możliwe ?
po co marnować czas
. Dlatego postanowiliśmy przejechać się do przepięknego miasteczka Leuven odległego od Brukseli o 20...
Comment