Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika olobeer
Bractwo Piwne
Collapse
X
-
Tak z ciekawości zapytam, przed "szeregowymi" członkami już nie ma takiego obowiązku?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl -
DokładniePierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezeswywołany z szeregu zatem odpowiadam
ale ja to już robię! nie będąc członkiem BP.
Robi to chyba każdy z nas forumowiczów.I to bez dodatkowego wyciągania kasy z portfela.
Ja to juz pisałem wcześniej i teraz tez to napisze .jak dla mnie to te całe Bractwo jest bardzo "skostniałe".Jakoś nie bardzo wyobrażam sobie picia piwa i poważnych dyskusji.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Problem w tym, że na całoroczne sponsorowanie stać tylko wielkie browary, a one tak prowadzą politykę sponsoringową, że BP przestałoby być postrzegane jako niezależna organizacja konsumencka.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PubliusOlaboga!
Za 220 zł to ja cały browar domowy kupiłem!
Tak trudno znaleźć sponsora?Comment
-
Drogi Kiszocie, skąd takie wnioski? Jestem bardzo ciekawy. Możesz coś więcej?Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot(...)
Ja to juz pisałem wcześniej i teraz tez to napisze .jak dla mnie to te całe Bractwo jest bardzo "skostniałe".(...)"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!Comment
-
Trudno to tak w dwóch zdaniach...................Nie no po prostu mam jakieś takie podświadome negatywne podejście do Bractwa i nic na to nie poradzę.Bardzo nie lubię sztywnych ram a Bractwo mi się z nimi kojarzy.Mało tego jawi mi sie jako stowarzyszenie starszych panów raczących się piwem i próbujących coś tam namieszać.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arzyDrogi Kiszocie, skąd takie wnioski? Jestem bardzo ciekawy. Możesz coś więcej?Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Bractwo na pewno nie jest tak sztywne jak moze się wydawać z zewnątrz. I na pewno nie składa się z samych starszych panów, czego dowodem nizej podpisany. A próby zamieszanie nie są według mnie cechą negatywną.Comment
-
no, no, wypraszam sobiePierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot(...).Mało tego jawi mi sie jako stowarzyszenie starszych panów raczących się piwem i próbujących coś tam namieszać.
"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Bractwo Piwne
Skład Piwa
-
Zawsze można krytykować i negować wszystko i wszystkich jeśli nie spotyka się danej sytuacji bądź ludzi.Także opinie typu "podświadomie czegoś nie lubię lub kogoś" są zupełnie bezwartościowe.Brak argumentów merytorycznych oznacza, że o wiele łatwiej krytykować robiąc to klikając klawiaturą niż powiedzieć to komuś prosto w oczy.Ale oczywiście pewnie się czepiam
.A co do przeżucania się opiniami na temat naszych stowarzyszeń to taka "mała wojna" nie doprowadzi nigdy do konsolidacji konsumentów i nie będziemy w stanie nic osiągnąć na rynku piwnym aby było lepiej.Pozdrawiam.Miłego dnia.
Comment
-
Do starszych panów musisz dopisać młodszych panów (kilku juz wypowiedziało się w temacie) a także panie w różnym wiekuPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszotMało tego jawi mi sie jako stowarzyszenie starszych panów raczących się piwem i próbujących coś tam namieszać.
Comment
-
Czy Bractwa Piwnego nie stać na jakąś poważniejszą i ciekawszą stronę www ? Nieuważacie, że obecna jest jakby tu powiedzieć "niezbyt poważna" i "przeterminowana" ? Ta strona, to się chyba od kilku lat nie zmienia, oprócz dodawanych niusów. Te śnieżynki to może i byłyby dobre, ale na stronę bloga jakiejś nastolatki.Comment
-
Nie jestem anonimowa osobą kryjącą się za monitorem i klawiaturą tylko osoba znaną z reala na tym forum.I wiedz,że bez problemu mogę Ci powiedzieć w oczy gdybym coś miał do Ciebie.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krissBPBrak argumentów merytorycznych oznacza, że o wiele łatwiej krytykować robiąc to klikając klawiaturą niż powiedzieć to komuś prosto w oczy.
A argumentów merytorycznych dlatego brak bo jak już pisałem są to moje odczucia na temat Bractwa.Jak na razie z poczynionych obserwacji wnioski już wysunąłem i na razie moich poglądów nie zamierzam zmieniać.A co będzie dalej to zobaczymy.
ps.
Co do starszych panów to troszkę uogólniłem
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Nie zamierzam Cię przekonywać do zmiany poglądów.Tylko nie wiem czy kiedykolwiek bawiłeś się z ludżmi z Bractwa Piwnego na jakieś imprezie.Większość ludzi na forum uważa nas za starszych snobów(niestety nie znając nas osobiście).Rzeczywistość jest zupełnie inna.Tak więc przy okazji zapraszam na jedną z naszych imprez celem dobrej zabawy i rozmów o piwie.A co będzie dalej to zobaczymy
.Piwu Cześć.
Comment
-
również uważam to za bardzo słaby punkt BractwaPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emesCzy Bractwa Piwnego nie stać na jakąś poważniejszą i ciekawszą stronę www ? Nieuważacie, że obecna jest jakby tu powiedzieć "niezbyt poważna" i "przeterminowana" ? Ta strona, to się chyba od kilku lat nie zmienia, oprócz dodawanych niusów. Te śnieżynki to może i byłyby dobre, ale na stronę bloga jakiejś nastolatki."Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Bractwo Piwne
Skład Piwa
-
Troszkę Ciebie Kiszocie pomęczęPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot(...)
A argumentów merytorycznych dlatego brak bo jak już pisałem są to moje odczucia na temat Bractwa.Jak na razie z poczynionych obserwacji wnioski już wysunąłem i na razie moich poglądów nie zamierzam zmieniać.A co będzie dalej to zobaczymy.
(...)
Jakie to obserwacje? i jakie wnioski wysunąłeś?"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Bractwo Piwne
Skład Piwa