nie no... bez jaj. nie rozmywajcie tej dyskusji na tematy polityczne. prawda jest taka, że zapomnienie zapłacenia opłaty na czas to kpina prowadzącego działalność. a wszystkie alkoholowe pozwolenia to fantastyczny korupcyjny temat dla wszystkich urzędasów gminnych. limity i związane z nimi "cudowne" wyjątki to temat rzeka.
Kolega "zapomiał" na czas uregulować za koncesję, to nie jest złośliwość urzędnika tylko skleroza
Zgadza się!
Z doświadczenia wiem jednak, ze po tamtej stronie biurka też siedzą ludzie, a nie potwory czy ufo-ludy. Dostrzeż człowieka w człowieku, a i on odpłaci się tym samym. Nie będę tu prowadził porad z zakresu budowy relacji. Wierzę jednak, ze do puki nie zapytasz, odpowiedź zawsze brzmi NIE.
Ja chciałbym poruszyć inny watek tej sprawy Czy pytanie w stylu czy mogę to czy tamto zrobić w swojej firmie nie powinno pójśc do doradcy podatkowego/prawnego ?
Potem rodzą się takie kwiaatki, że przychodzi właściciel firmy do prawnika jak mu komornik na koncie siedzi...
Oj tam, zaraz kpina, nie zapomniałbym zapłacić gdybym wiedział jakie są konsekwencje, wiedziałbym jakie są konsekwencje gdybym przeczytał pouczenie. Ewidentnie sam jestem sobie winny, a to jaką to przyjemność sprawiło rzeczonym paniom to też moje osobiste wrażenie.
Owszem mam małe zastrzeżenia co do przebiegu samej procedury (czyli brak serdeczności), ale wciąż takie jest prawo i jak mi nie pasuje to powinienem zmienić kraj (choć przyznam, że to przysparza cały rządek innych niedogodności).
Zatem skupmy się w tej dyskusji na tym co jeszcze można zrobić. Mianowicie: jak najłatwiej i najbezpieczniej "przezimować" te pół roku z hakiem bez utraty ciągłości w sprzedaży wspaniałych japońskich win (i oczywiście niezgorszych piw).
Najmłodszy Znojemski browar nosi nazwę Old Cock. Powstał w miejscu starych garaży, a za sąsiadów ma ładnie odnowione budynki biblioteki, oraz muzeum.
Plecami graniczy z murami Klasztoru Minorytów, który z drugiej strony za sąsiada ma Browar Znojmo.
Browar pracuje pełną...
W Zielonej Górze przy ulicy Zacisze 20 znajduje się sklep "Jasne i Ciemne", który specjalizuje się w sprzedaży lanego piwa z beczki do butelki PET. W asortymencie sklepu dostępne są różnorodne rodzaje piw, w tym czeskie, niemieckie i polskie. Oprócz piw, klientów przyciągają również...
Mlejn, to kolejny ,wiejski, browarek, który powstał na skraju malutkiej wioski Rozstání oddalonej o niespełna osiem kilometrów od Moravská Třebová. Browar zajmuje część kompleksu starego młyna, który stoi tuż przy drodze, zaraz za torami kolejowymi i u podnóża górki Doubravice....
Niestety tak późno zamieszczam informację, bo ogólnie nie organizuje tego spotkania. Na prośbę zamieszczam wpis. Spotkanie odbędzie się w Hauście pl. Pocztowy 9, Zielona Góra - od 17.00. Forma otwarta (poczęstunek także dla osób z zewnątrz)- do ostatniego piwa -...
Comment