Stout z Van Pura

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zibiolot
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2003.12
    • 195

Słyszeliście/było, że Vanpur ma kupić Perłę?

Comment

• sibarh
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2005.01
      • 10391

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza
      Ja bym wrzucił wszystko w Van Pura. Inne butelki to pewnie dla podkreślenia limited. Nie instalowali by butelkowni tylko dla tych piw.
      Żeby było śmieszniej butelki z piwem limitowanym i numerowanym: Biere Rouge i Ananas Hvede także różnią się wysokością. O całe 0,5 cm .

Nie mamy na forum "szpiega" w browarze
      2800 nowe piwa opisałem na forum
      Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
      Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• AaLeX
        Nova Paka, Český Ležák Original
        AaLeX
        Nowość w polskim Aldi. Alkokol 5,4%, skład: woda, słód, chmiel. Spełnia zatem niemiecką normę. Napis "tylko w Aldi" sugeruje, że jest to piwo warzone dla tego marketu. Zapach chmielowy, barwa bursztynowa, piana niezła, na początku bardzo obfita. Smak bardzo ciekawy, ziołowa goryczka...
        2024-08-27, 14:46
      • AaLeX
        Braniewo, Kanclerz
        AaLeX
        Piwo do nabycia w Dino. Cena 2,99zł za puszkę. Alkohol 5%, kod LG, pełen skład podany: woda, słód jęczmienny, jęczmień browarny, chmiel, ekstrakt chmielu. Barwa złota, piana niezła, gęsta. Lacing dobry, kufel oblepiony. Zapach kartonowo-słodowy. Smak słodowo-goryczkowy. Całkiem niezłe....
        2024-01-08, 14:30
      • bastion
        Ukraina, Kijów, Vaclava Havla 6z, Zlak Brewery. [ Bez wyszynku]
        bastion
        Historia tego mikrusa jest pokręcona jak obecne dzieje Ukrainy. Browar rzemieślniczy Dva Kuma powstał w Severodoniecku w 2011 i tam działał kilka lat.
        Kiedy w 2014 zaczęła się zawierucha wojenna, właściciel postanowił przenieść technologie do Kijowa. Wraz z nią przyjechało dwóch
        ...
        2023-11-19, 18:21
      • e-prezes
        Wąsosz (?), Wawelskie AIPA
        e-prezes
        Piwo dystrybuowane wokół Krakowa i w nim zapewne przez podmiot/hurtownię z Krakowa. Są dedykowane szklanki. Tu wyłapane w lecie pod miastem w Zielonkach.

Generalnie cieszy mnie to, że nie tylko mierne piwa są oferowane w lokalach gastro poza centrum miasta. Ja byłem dość mocno...
        2023-01-29, 18:02
      • kurek93
        Pszenica z błędami.
        kurek93
        Witam.
        Wczoraj zrobiłem swoje drugie piwko, pierwsze z zacierania. Piwko pszeniczne z zestawu BA,Hefeweizen Jasne pszeniczne 13blg. Oczywiście,nie obyło się bez problemow i przemyśleń.
        • słód Weyermann® pszeniczny jasny - śrutowany,
        • słód Weyermann® pilzneński - śrutowany,
        • słód Weyermann®
        ...
        2023-01-13, 11:28
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...