BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
1. Albo pić umiarkowanie (cokolwiek - piwo, wino, szampana, wódeczkę).
2. Albo zrobić staranne rozpoznanie i pić bimber ze sprawdzonych źródeł.
W czasach gdy byłem młody i piękny (teraz jestem tylko piękny) mieliśmy obcykane kilka niezawodnych źródełek u sprawdzonych alchemików i żadnych problemów "dzień po".
Nic śmiesznego - na ciężkie zatrucie alkoholem dostajesz kroplówkę.
My tu na razie mówimy o śmiesznych stanach - jakiś głowoból, niestrawność, susza - jak przejdziemy do działu toksykologicznego, to naprawdę zacznie się bal - np. kac trwający pięć dni. Ja po SG miałem dwa dni, i to dopiero od wtorku, ale po praktyce z kartowania na studiach (cztery tygodnie) - miałem kaca tydzień.
Zastanawiałem się długo cóż mógłbym napisać o browarkach w których próbowałem piwa, ale ich nie widziałem od wewnątrz co mi się rzadko zdarza.
Ale coś napisać trzeba, nie zawsze musi być kawior, jak brzmiał tytuł pewnego filmu.
Galanta to miasto które znam tylko z okien pociągu, gdy jadąc na trasie Bratysława- Budapeszt, dziesiątki razy już się przez nie przejeżdżało. Tym razem miałem motywację by do niego zaglądnąć. Już przed dworcem przechodząc obok osób czekających na pociąg, zostałem utwierdzony w...
Jeśli ktoś z Was zdecyduje się wykorzystać ten przepis, będzie miał okazje napić się najlepszej NEIPy na świecie.
Przepis zamieszczony w necie, autor podany, wszystko lege artis:
Lokal mieści się w malowniczym miasteczku Chęciny, u podnóża słynnego Zamku Królewskiego, będącego główną atrakcją regionu. Okolicę charakteryzuje historyczne centrum z zabytkową zabudową, klasztorem franciszkanów, synagogą...
Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
Comment