A tu ani słowa o nowej IPA z Pinty?
PINTA warzy!
Collapse
X
-
PINTA Oto Mata IPA 14°
Dzisiaj nawarzyliśmy pierwsze piwo PINTY w 2013 roku
Wykonaliśmy Rice IPA 14°. Chcemy, aby to było bardzo jasne, wytrawne piwo z wyraźną czapą aromatyczną. Zużyliśmy m.in. nieco ponad tonę płatków ryżowych i prawie 80 kg chmielu - australijskiego, nowozelandzkiego i amerykańskiego.
Premiera w Polsce: prawdopodobnie 20 kwietnia. 3 dni potem zabieramy Oto Mata IPA na Grande Biere & Beer Night do Tokio. No i jak starczy, do Wrocławia na FDP.
Ufff...
P.S. trochę zdjęć z dzisiejszego warzenia na naszym profilu na FB.Comment
-
Comment
-
Czy tego typu piwa są/były gdzieś warzone?www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!Comment
-
Rice IPA nie szukałem ale ryżowe ale są:
Comment
-
Comment
-
Comment
-
Comment
-
Comment
Related Topics
Collapse
-
Kraftowa impreza roku: bezkres dobrego piwa,
zwiedzanie browarów,
dedykowane premiery piwne,
lokalne foodtrucki,
letni chili przy browarze,
koncerty — w tym DJ Ziemka,
dodatkowe atrakcje....-
Channel: Biesiady piwne, koncerty i inne
-
-
Przez tydzień na kranach w warszawskim Pubie Pinta gościć będą piwa browaru Funky Fluid
-
Channel: Biesiady piwne, koncerty i inne
2025-01-30, 20:23 -
-
Seria Classics.
Informacje ze strony:
https://browarpinta.pl/produkt/pinta...french-saison/
12,0% ekstr.
5,0% alk.
Chmiele: Strissespalt, Elixir, Barbe Rouge. W pierwszym chmielu jest literówka, powinno być Strisselspalt. Wszystkie chmiele...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-07-06, 01:02 -
-
Schwarzbier z Wieprza (tzn. z browaru w Wieprzu)
13% ekstr.,
5,5% alk.
Aromat - nie jest przesadnie intensywny, słodowy z gorzką czekoladą, ciut palony
Piana - wysoka, średnia trwałość, dłuższa koronka, trochę zostaje na szkle
Barwa - praktycznie czarna,...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Niech Świat Pozna Twoje Piwo 22.02.2025 PINTA
https://browarpinta.pl/konkurs/- Maibock 16-18°Blg
- Double Cold IPA 18-20°Blg
- Hazy IPA z polskim chmielem 14-15°Blg
- Foreign Extra Stout 14-18°Blg
2024-11-28, 13:54 - Loading...
- Koniec listy.
Comment