Ursa Maior - browar w Bieszczadach
Collapse
X
-
A nawet powiem, że przy większych zakupach powinni dawać jakiś piwny gadżet gratisowo, tak by klient pamiętał o nich w przyszłości.Comment
-
Mnie w wywiadzie brakło kilku kwestii, których nie poruszono.
Po pierwsze, gdzie się podział Demkowicz? Na początku był wymieniany jako ursarianin i widniała jego facjata na stronie Ursa, a teraz nie ma.
Po drugie, jaką kwotą zamknęło otwarcie się centrum (ew. tylko browaru) i jak pozyskano środki na to. Pytanie o tyle ciekawe, bo jest to pierwszy w Polsce browar rzemieślniczy uruchomiony na taką skalę. Wcześniejsze browarki - Artezan, Pracownia Piwa, nie były montowane z całkiem nowych sprzętów i rozmach marketingowy też był mniejszy w pierwszym roku działania.Last edited by e-prezes; 2013-12-05, 10:01.Comment
-
Sądzę, że warto podkreślić zawrotne tempo z jakim warzy Ursa. Minęło zaledwie kilka miesiący od wybudowania browaru, a tym czasem na dniach w sklepach pojawi się ich ósme nowe piwo. A także kolejne warki 'starych' piw. Moim zdaniem jest to imponujące osiągniecie godne pochwały. Zamiast tego prowadzi się tu czczą dyskusje na temat kapsli i etykiet...
Dotychczasowe piwa z Ursa, których miałem okazje spróbować, przyznaje że mi smakowały. Mam nadzieje, ze z kolejnymi będzie podobnie. Cały projekt bardzo mi sie podoba i fajnie by było gdyby w Polsce powstawało więcej takich miejsc.Piwo Radom ;-)Comment
-
„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.Comment
-
Roczna produkcja (hl) 6000
na początek planowana jest taka liczba tankofermentorów, która pozwoli na produkcję 6000 hl piwa rocznie.Last edited by dlugas; 2013-12-22, 13:55.Comment
-
Comment
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
A Svidnik robi 35? Mnie się nie zdaje.Comment
-
Jak najbardziej, a nawet większe.
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
Nie chciało mi się wierzyć w DMS w piwach Ursy. Myślałem, że Undeath jest nadwrażliwy. Nowy, renomowany sprzęt więc skąd, a tu jednak jest. Undeath przywiózł na Sylwestra jedną butelkę.
Niestety ale było to okrutne. Ago, może trzeba by dłużej gotować lub może zmienić dostawcę słodu?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Ursa Maior to chyba jedyny browar, która w ogóle nie odnosi się do uwag na temat wadliwości ich piw. Inne inicjatywy, nieraz po bólach, jednak zabierały w takich sytuacjach głos. Chociażby Olimp, SzałPiw czy nawet Widawa. Na Facebooku też próżno szukać opinii klientów, więc moge zakładać, że są zablokowane. Podobną postawę miało chyba Antodotum swego czasuComment
Comment