Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Piwo a cholesterol

Collapse
X

Treść dla wspierających

Treść dostępna jest dla osób, które wspierają działanie Browar.Bizu.

To nic nowego. Za wszystko, co tu widzisz (i za to, czego jeszcze nie widzisz), ktoś płaci — pracą, wiedzą albo pieniędzmi.

Browar.Biz to miejsce bez reklam, sponsorów i ukrytych interesów. Istnieje wyłącznie dzięki ludziom, którzy uznali, że warto.

Aktualny poziom wsparcia: 34%

To cel finansowy umożliwiający podstawowe działanie serwisu.

Możesz wesprzeć Browar.Biz na dwa sposoby:

• 💛 Wsparcie finansowe
    Jeśli możesz i chcesz — pomóż utrzymać serwis.
    Zaloguj się i wspieraj
  • ✍️ Wkład merytoryczny
    Napisz coś piwnego. Załóż temat lub dołącz do dyskusji.
Zaloguj się i napisz coś na ten temat Utwórz nowy wpis (w wybranym dziale)

Related Topics

Collapse

• mopsu
    Piwo jest zdrowe! Przeczytajcie ten artykuł
    mopsu
    Jest ze strony http://www.jkudla.com/zdrowie/zdrowie.html, napisane przez dr. med. Karl Heinz Ricke i Heike van Braak. Strona Jarosława Kudły.

Przesądy piwne.

Piwo przy jedzeniu.

Kufel piwa podany do posiłku, lub też po nim...
    2007-08-21, 08:40
  • decio
    Uwaga na wirusa !!!!
    decio
    Słuchajcie !!!!
    Nie wiem czy miejsce jest odpowiednie do tego tematu ale potraktujcie to jak wydarzenie

Otóż w sieci szerzy sie nowy wirus. Ja sam takiego złapałem. Uprzedzam o tym dlatego, że wirus sam rozsyła się po znajomych używając poczty emailowej. Ode mnie może...
    2004-03-07, 14:18
  • szostak
    Wino jest zdrowsze niż piwo
    szostak
    Duńscy naukowcy - jak donosi pewne radio - udowodnili ponoć, że wino jest zdrowsze niż piwo. Szczegółów nie znam, ale można się domyslić, że chodzi tu głównie o hamowanie rozwoju nowotworów, Alzheimera, zbijanie poziomu cholesterolu i cukru. Zgadzacie się z tym? Bo mnie to pachnie dywersją...
    2002-11-12, 11:59
  • pebejot
    Hradec Králové, Profesora Smotlachy 1275/34, Minipivovar Kubík
    pebejot
    Pod koniec grudnia 2010 roku w Hradcu Kralove zaczął warzyć piwo kolejny, już trzeci minibrowarek o nazwie "Kubík".

Jako adres browaru podawana jest ulica Profesora Smotlachy w dzielnicy Novy Hradec Kralove, dokąd można dojechać z dworca głównego i z centrum trolejbusami...
    2011-03-02, 01:03
  • bastion
    Praha, Mlazicka 16, Bar Chýše
    bastion
    W 2009 roku w miejscowości Broumy, powstał nowy browarek, i po prostu wypadało spróbować co tam też uwarzyli.
    Jednak powstał problem, bo nie ma on swojego lokalu w miejscu produkcji.
    Najpierw był telefon do pana Martina Matuški, który na codzień warzy piwo w minibrowarze Svaty...
    2010-07-31, 12:15
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...