Kasai przegrał złoto notami sędziowskimi. Odległość minus punkty za wiatr miał lepsze niż Stoch. No ale takie zasady, lądowania Kamil miał sporo lepsze...
kamil dobrze skakał przy łiskaczu. Dwa złota,nieźle.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Przed takimi sportowcami jak Kasai, mógłbym złożyć pokłon do samej ziemi. Niesamowity sportowiec.
Drugą stroną medalu są Austriacy, to ich wielka porażka skoków. Na 6 medali, nie mają żadnego, w drużynówce przy takiej formie nie wróżę im podium.
Powiem szczerze, że sam nie wiem, czy bardziej nie chciałem złota Kasaiego. Za całokształt. Ale oczywiście brawo Stoch - bałem się, że oglądaniem zepsuję wynik i prawie zepsułem. Wszystkie poprzednie medale widziałem z odtworzenia.
Powiem szczerze, że sam nie wiem, czy bardziej nie chciałem złota Kasaiego. Za całokształt. Ale oczywiście brawo Stoch - bałem się, że oglądaniem zepsuję wynik i prawie zepsułem. Wszystkie poprzednie medale widziałem z odtworzenia.
No trochę tak jest - Noriakiemu to złoto za całokształt "należało się" tak samo jak Adamowi...
No ale w sporcie nigdy nie ma tak, że coś się komuś należy, o czym ostatnio boleśnie dla siebie przekonali się holenderscy panczeniści i z tą kwestią poradzili sobie w brzydszy sposób niż Noriaki i Adam (razem i z osobna)
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
18 czerwca 2023 r. w godzinach od 11.00 do 18.00 na terenie Muzeum Narodowe Rolnictwa i Przemysłu Rolno-Spożywczego w Szreniawie (ul. Dworcowa 5, 62-052 Komorniki) odbędzie się XII Szreniawski Festiwal Piwa: Piwo z kulturą.
Często tak bywa, że od wielu lat przejeżdżamy przez jakieś miasto (szczególnie gdy jest ważnym węzłem kolejowym), korzystamy tylko z dworca i po szybkiej przesiadce podążamy dalej kolejnym pociągiem. Tak właśnie było w przypadku Görlitz, które to miasto wielokrotnie było "bramą...
Zacznijmy od tego, że spodziewałem się okocimskiego lagera udającego czeskiego pilsa. Browar przecież z kasy Carlsberga wybudowany, ale miło się rozczarowałem, choć idealnie nie było.
Już po podaniu widać opalizację, więc może nie jest dobrze wyleżakowany. Lekki diacetyl...
Comment