Ze dwa miesiące temu przechowywał u mnie pod browarem zepsute w trasie BMW, więc dorabia się chłopak
Znaczy się niechybnie za jakiś czas będzie nowa telewizja, Żąsat (lub Zasat, bo te ogonki nie medialne...). Telewizja nonkonformistyczna, neolibertyńska (vide avatar), nie uznająca kompromisów i wody w piwie, z kącikiem kulinarnym "Meet no meat", za to z pierwszą prawdziwą szkółką językową z mięsnym angielskim.
(kurde, brak mi typa...)
(no i bez niego Iron zmienił się w Aluminium... )
Ostatnia zmiana dokonana przez wpadzio; 2018-07-11, 19:41.
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła. Serviatus status brevis est
4090 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 734zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 01.05.2025
Browar restauracyjny otwarty w 1995 roku znajduje się na promenadzie tuż nad brzegiem Renu (co widać choćby z adresu). Z dworca kolejowego jest do przejścia 1800 m przez ścisłe centrum miasta. Sporej wielkości biały budynek o szachulcowej konstrukcji i podmurówce z ciemnej cegły, stoi równolegle...
Kompania piwowarska przekaże 1 milion złotych na ratowanie trzech gatunków zwierząt. Żubr jest także sponsorem Białowieskiego Parku Narodowego, jednak po raz pierwszy na taką skalę włącza się w ochronę gatunków w nim żyjących. https://noizz.pl/ekologia/zagrozone-gatunki-zwierzat-na-etykiecie...
Ekstrakt 10%, alkohol 4.4% objętości.
Piana krótka ze słabym osadem.
Zapach słodowo-siarkowy z nutką chmielu.
Barwa to piękny ciemny bursztyn w kierunku do miedzi. Bardzo klarowne, rzeczywiście lager wiedeński.
Smakuje słodowo, trochę skórki od ciemnego chleba....
Comment