Varia (t)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grzech
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.04
    • 4592

Varia (t)

Kochani, potrzebuję na gwałt wyjaśnienia słowa praksologia.

A piwo jest dobre.
  • jacek
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2001.08
    • 210

Jeśli ci chodziło o prakseologię, to:
    prakseologia (słownik języka polskiego)
    rz. ż IIb, blm, filoz. ‘nauka o skutecznym, racjonalnym działaniu, badająca formy działalności ludzkiej z punktu widzenia ekonomiczności, celowości i korzystności’
    a mi za to postawisz

Comment

• Krzysiu
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.02
      • 14936

K...., po raz kolejny nabrałem się na temat "varia". Myślałem, że to coś o piwie

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
        Celestial Beerworks, Jerzy
        darekd
        Browar z Dallas w Teksasie.

Piwo opisane jako "A fine polish Lager"

5% alk.
        Chmiele – Lubelski, Sybilla, Marynka

Aromat – chmielowy (ziołowy, lekka korzenność, owocowo-kwaskowe muśnięcie), łagodny słód bez wyraźniejszego profilu...
        2025-02-05, 03:24
      • mkocielnik
        Witajcie Miłoścnicy Złotego Trunku
        mkocielnik
        Witam serdecznie,
        małymi krokami zmierzam ku dalszemu rozwojowi względem wyrobu piwa domowego.
        Mam za sobą dwie wytworzone partie z brewkitu (obie IPA). Mimo godzin spędzonych na forach dziedzinowych, szkole Youtube oraz literaturze do obu partii ma pewne ALE.

W obu...
        2018-12-14, 17:04
      • dadek
        Bielanka 41b, Browar Podgórz
        dadek
        Kto był na Zlocie to zwiedził, więc ta relacja dla pozostałych.
        Nazwa browaru nie odzwierciedla jego położenia (ja się też nabrałem gdy wyszukałem sobie Podgórz na mapie). Znajduje się on we wsi Bielanka w gminie Raba Wyżna i kto wie czy nie jest najwyżej położonym w Polsce...
        2018-10-17, 13:24
      • grzech
        Varia
        grzech
        Skoro padają rozmaite propozycje, dodaję i swoją. Otóż - zauważyłem , że proponowane tematy ulegają z czasem rozmyciu i ewolucji w rozmaitych kierunkach.

Aby czasem pogadać na tematy nie koniecznie związane z piwem można by otworzyć osobny dział - rozmaitości.
        2001-07-03, 12:50
      • docent
        Olsztyn, Warszawska 31, Piwa Gatunkowe/Piwo Varia
        docent
        Sklep zlokalizowany w bezpośrednim sąsiedztwie powstającego lokalu z piwami regionalnymi. Wybór może trochę mniejszy niż na Wilczyńskiego ale podstawową zaletą tego sklepu jest to, że jest położony blisko starówki i że jest czynny w niedzielę. Godziny otwarcia (o ile dobrze odczytuję...
        2010-04-20, 08:44
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...