hmm, hmmm, jeżeli mogę się wtrącić, to oceniam spożycie kamyczka jako właściwe, i nic w nim nie należy zmieniać.....
Mam nadzieję, że kamyczek nie będzie się przerabiał na Miśka.
Jak tylko zobaczyłem wiedziłem, że muszę spróbować. Tym bardziej, że współpijca też nie miał oporów. Na LTP było sporo piw owocowych/z owocami, a to było infuzowane przez rundall płatkami róży. Byłem ciekaw jak sobie poradzi z tak nietypowym składnikiem. Dla mnie to pierwsze piwowarskie...
Idąc z rynku w stronę Muzeum Umeni (gdzie facet wisi na gzymsie ) mamy mały sklep z kraftem. Ceny strzelają obecnie w kosmos. np. Polskie plastry zaj-zauery za 200 CK puszka
Ale można coś wyhaczyć np. z Clock, Raven, Opice, ja znalazłem dla siebie petka z Lazenskeho Pivovaru...
Czyli niefiltrowane. Co do parametrów dowiedzieć się było ciężko, tylko na pytanie o alkohol pani pokazała 5 palców. Na otrzymanej w browarku etykiecie jasnego również widniało że 5%.
Piwo koloru żółtego, mętne choć nie jakoś przesadnie.
Piana biała, gęsta, wysoka...
Polacy to naród raczej stroniący od wielkich ekstrawagancji i wbrew opinii niektórych gadających głów, wrażliwy na ludzką krzywdę. Stąd nie ukrywamy, że bardzo zaskoczyła nas informacja, że w Warszawie ma powstać pub-klub, który za patrona wziął sobie prawdziwego potwora i zwyrodnialca...
Z Tomkiem Kieżą piwowarem i właścicielem browaru w Małomicach, poznałem się na WFDP. Sympatyczny facet, od razu dostałem zaproszenie do odwiedzenia jego piwnej Stacji co udało się zrealizować 25.07.2019.
Co prawda browar nie mieści się na stacji jakby wskazywała nazwa (bo ta jest...
Comment