Nie potępiam, każda okazja do robienia sobie jaj i
jest dobra. Ale tak mi przyszło do głowy: nie widzimy nic zdrożnego w "świętowaniu" rocznicy przewrotu bolszewickiego, ale jakoś nie uchodzi "świętowanie" równie mało sympatycznej rocznicy - dojścia Hitlera do władzy.
jest dobra. Ale tak mi przyszło do głowy: nie widzimy nic zdrożnego w "świętowaniu" rocznicy przewrotu bolszewickiego, ale jakoś nie uchodzi "świętowanie" równie mało sympatycznej rocznicy - dojścia Hitlera do władzy.
, co twierdzą, że to było złe, niedobre, koszmarne, tragiczne i w ogóle. Tymczasem z logicznego punktu widzenia, inaczej być nie mogło. Rosja pod rządami idioty w osobie Mikołaja II popadała w coraz większą anarchię. Uratować ją mogła tylko silna ręka. A tę akurat mieli bolszewicy. A że potem Stalin i paru innych spieprzyli robotę, to juz inna para kaloszy.
). To chyba z powodu lenistwa odpowiednich służb miejskich, które jak wiadomo nie pracują w niedzielę, podobnie jak tzw. gospodarze domu, czyli ciecie.
? Wyszukiwarka nic nie pokazała pomimo wpisywania różnych opcji
. A to przecież starówka, zaledwie 300 m od głównego dworca DB, więc raczej odwiedzających nie brakuje, zapewne z Polski również. A jak wyczytałem na stronie...
Comment