Ano, popieram Cezara, sama też czasem robię błędy (raz?), zawsze warto się podszkolić. Nikt tego nie wartościuje, po prostu bezinteresowna złośliwa pomoc
Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2001-11-08, 15:06.
Marusiu ty zawsze potrafisz odpowiednio ująć sprawę...
Z mojej strony to też była taka mała złośliwość. Bardziej na siebie niż na Cezara, bo szlag mnie trafia że ciągle muszę sprawdzać pisownię wyrazów, a swego czasu w szkółce z ortografii jechałem na piątkach. Mózgownica mi chyba wypłowiała z tych wszystkich ó-ów, ż-ów...
Poprawianie wchodzi w banie.
Naprawdę warto pisać i mówić poprawnie - to nas rozwija. Ja jestem z wykształcenia biologiem i pamiętam jak się denerwowałem na promotora, który czepiał się gramatyki i ortografii. Dziś rozumiem, że miał rację.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
He! Pewnie że warto pisać poprawnie. Tylko że ja chyba z wiekiem nabawiam się coraz większej dysortografii. Jak juz wspomniałem, kiedyś w szkole dostawałem z dyktand i wypracowań same piąteczki. A teraz... Word -> Narzędzia -> Pisownia i gramatyka...
Pamiętam jak w podstawówce pisaliśmy dyktando: jeden błąd= jedna ocena niżej. Mój dobry kolega, alias DUcH, napsiał "hóże" (od churu) zamiast churze ... jeej, jak to się pisze? Z niego się śmieję, a sam już nie wiem która wersja jest poprawna...
Qbric napisal/a Pamiętam jak w podstawówce pisaliśmy dyktando: jeden błąd= jedna ocena niżej. Mój dobry kolega, alias DUcH, napsiał "hóże" (od churu) zamiast churze ... jeej, jak to się pisze? Z niego się śmieję, a sam już nie wiem która wersja jest poprawna...
PS.Nie trudno więc jest się domyśleć co dostał...
No rzeczywiście nie trudno się domyślić! Popełnił jeden błąd(z tego co widzę), więc dostał ocenę Dobrą(4)
"Mam powody
Powstrzymywać się od wody.
Od wody mnie w brzuchu kole:
Pijam tylko alkohole."
Jan Lemański
grupie mężczyzn oddających się czynnościom śpiewniczym
chór chórowi chórem, wuj wujowi wujem, a człowiek człowiekowi piwa nie postawi.
Jedyny klasztor trapistów w Anglii i jedyny browar trapistów w Wielkiej Brytanii!
Opactwo założone w 1835 i prawdopodobnie mnisi warzyli tam piwo w XIX w. Jednak współczesny browar pierwszą warkę wypuścił w 2018 r. (wcześniej mnisi prowadzili mleczarnię). Do lata 2019 r. wyprodukowano...
Podczas kolejnej wizyty we IF byłem nieco zaskoczony faktem że w miejscowych sklepach spożywczych pojawiło się w butelkach piwo i to kilka rodzajów z browaru Jager.
Ten, dawno temu odwiedzony został już opisany na forum- https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...agraniczne/eur...
Komuś kto choć raz był w Pradze i trochę interesuje się kraftowym piwem, nazwa browaru powinna coś mówić. Choć pierwszą warkę uwarzono tu w maju 2021, to od około 7 lat piwa Bad Flash były warzone kontraktowo w różnych czeskich browarach przez dwóch dobrze znanych w praskim piwnym światku...
Jaremcze to znana miejscowość w Karpatach która jest celem licznych wycieczek. Traktowana zarówno jako cel sam w sobie, albo baza wypadowa do wycieczek w piękne okolice.
W 2016 roku doczekało się także małego browaru. Prawdziwego mikrusa.
Wracamy po 2 latach! 12. edycja Warszawskiego Festiwalu Piwa – najważniejszej imprezy dedykowanej miłośnikom piw rzemieślniczego – odbędzie się 7-9 października na Stadionie Legii Warszawa.
Małe, lokalne, innowacyjne. Jeszcze przed paroma laty mało kto słyszał o rzemieślniczym...
Comment