To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
A mi czasami podobają się kpiarze, którzy nie znają umiaru,taktu iwyczucia. Być może nie jest to przejawem dobrego wychowania ale wymaga pewnej odwagi. Weżcie sobie takich błaznów żartujących sobie ryzykownie z Jego Wysokości - jak Jego Wysokość nie złapała dowcipu to kruchutko...
Tak więc ciężkość dowcipu jest chyba powiązana (jeśli chodzi o dopuszczalność) z odwagą kpiarza i tolerancją wykpianego.
Oczywiście nie uważam Talrasha za kpiarza, ten żart nie wydałmi się ani bulwersujący ani śmieszny. Może mam inne poczucie humoru i tolerancji .
Andro z wyspy jednej takiej.
http://www.bahama.uznam.net.pl/
Originally posted by maryhh co tu dużo mówić
jesteśmy zgrają sztywniaków, nie mających za grosz poczucia humoru
aaaaa
coś mi zgrzytnęło w kościach.........
albo i nawet za euro
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
ANDRO napisal/a Weżcie sobie takich błaznów żartujących sobie ryzykownie z Jego Wysokości - jak Jego Wysokość nie złapała dowcipu to kruchutko...
Tak więc ciężkość dowcipu jest chyba powiązana (jeśli chodzi o dopuszczalność) z odwagą kpiarza i tolerancją wykpianego.
To się nie nazywa CIĘŻKI DOWCIP, tylko CIĘTY JĘZYK.
Krzysiu słyszałeś to?
Wkońcu będziemy mieli prezesa, a nie panią prezes - miejsce męzczyzny będzie takie jak zawsze (czyt. na górze).
Chłopaki jednoczmy się w dopingu dla Krzysia, nareszcie jest szansa.
Jak przestaniesz tyle ględzić, a będziesz więcej pił, to ty zostaniesz prezesem.
Mi nie zależy, prezesa łatwo wyrzucić.
A Marusia jest na Forum dłużej ode mnie.
Sprzedam w komplecie pokale RESTAURACYJNE EB i masę dodatkowych gratis z lat PRL.
Jestem mocno elastyczny, mogę zawieźć, mogę kupca przyjąć u siebie w domu.
Nie chciałbym sprzedawać pojedynczo, bo teraz taka kolekcja już nie do zdobycia.
Dzień dobry.
Porządkuję swoje zbiory pokali restauracyjnych i klubowych EB.
Wszyscy lubimy piwo, chodzimy po knajpkach..
Czy może ktoś z państwa może pomóc w identyfikacji miast z których pochodzą pokale?
Część wiem, ale chciałbym uzupełnić te dane.
Nie...
Śląski Klub Birofilów zaprasza na 61 Międzynarodową Giełdę Birofiliów odbędzie się w Tychach 18 -19 .10 .2024 r na terenie Browaru Książęcego w Pub pod Browarem ulica Katowicka 9 .Piątek w godzinach 16,00-22,00, Sobota od 8,00 do 14 ,00.Sponsorami imprezy są Tyskie Browary Książęce,...
Stowarzyszenie Śląski Klub Birofilów zaprasza na 63 Międzynarodową Giełdę Birofiliów w Tychach. Impreza odbędzie się w dniach 24-25.10.2025r w Pub pod Browarem ulica Katowicka 9.Sponsorami imprezy są Kompania Piwowarska, Tyskie Browary Książęce oraz firma Rastal
Comment