po co więc wszelkie zawody sportowe, skoro i tak przyjmuje się, że najlepszy jest najlepszy tylko dzięki prochom...??
nie widzę w tym większego sensu...
ANDRO napisal/a Kurde. Poprostu nie możecie się pogodzić z tym ,że MaŁYSZ PRZEGRAŁ. Szukanie dziury w całym nie zmieni faktu.
Nie to. Mam po prostu swoje zdanie na ten temat i nie muszę niczego udowadniać. A z Małyszem wygrało jeszcze kilku zawodników, ale ich nie podejrzewam, bo już w tym sezonie dobrze skakali.
Małysz, jak jest dobry, to się pozbiera i dołoży im za 10 dni w Zakopanem. I tyle.
Pieczarek - zakaz dotacji z budżetu do sportu na poziomie wyższym niz szkolny jest moją idee fixe, walczę o to w Świdnicy od 12 lat. Niestety bezskutecznie, zbyt wiele ludzi dobrze z tego żyje.
[QUOTE]Krzysiu napisal/a
[B]
Niemcy to światowy lider koksowania, tradycja rodem jeszcze z NRD. Nie wszyscy są tacy.
Nie twierdzę, że na 100% tak jest, ale jeżeli dołujący zawodnik znika na 3 tygodnie, a potem wygrywa wszystko, to nie musi mi się to podobać."
No właśnie, ale jeżeli zbudował formę ,to nikt inny nie ma z nim szans na olimpiadzie...
"A właściwie dlaczego miałbym cenić zwycięstwo Hannawalda? A kto on dla mnie jest?"
Tutaj też się zgodzę, bardziej doceniam osiągnięcie fina
i austriaka, którzy przeskoczyli Adama w ostatnim konkursie
i zabrali mu miejsce na podium.
Hannavald ciągle the best, Małysz odzyskuje formę ale sam chyba nie jest z niej zadowolony.
Co do koksów to raczej nie podejrzewałbym o to Hannavalda, rok temu przecież walczył z anoreksją a z tego co wiem to doping u skoczków stosowany jest po to aby zrzucic wagę. Idzie olimpiada i wszyscy skaczą lepiej, trzeba się z tym pogodzić. A Miklasa zdjeli z anteny , ostatnie zawody komentował Szaranowicz.
Właśnie, jak Małysz wyskoczył rok temu jak Filip z Konopi to nikt nie krzyczał,że jest na koksie tylko ,że genialny.
A teraz jak Sven jest takim samym Filipem to odrazu bawicie się w FBI. Moim zdaniem to placzecie nad rozlanym mlekiem, sport ma swoje prawa i nie narodowość jest najważniejsza,wygrywa lepszy.
Andro z wyspy jednej takiej.
http://www.bahama.uznam.net.pl/
Oto ADAM mała-mysz ( a właściwie myszoskoczek). W ujęciu na zdjęciu jest właśnie w trakcie deklasowania poskoczka mułowego (Periophthalmus barbarus) i skakuna (Philaeus chrysops).
Tak trzymać !
Attached Files
Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.
Tu mi się najbardziej podobało w Skoczowie, Klimat jak z lat 80, wystrój z lat 90, w zasadzie sami miejscowi. Trafiłem na konkurs skoków więc jeszcze emocje sportowe były. Do picia, przepyszny, naprawdę przepyszny, tak dobrego piwa dawno nie piłem - Racibórz, podany w firmowej, ciężkiej,...
W Darmstadt działają 3 browary w tym jeden restauracyjny (Ratskeller) w samym centrum na Marktplatz. Pierwotnie tam planowałem rozpocząć piwne zwiedzanie miasta, jednak 22.07.2022 odbywał się jakiś mecz i cały plac był pełen kibiców, a w samej knajpie się nie dało szpilki wcisnąć. Więc...
Dubno jest obowiązkowym punktem do odwiedzenia w tej części Ukrainy. Zamek który jest symbolem miasta, ściąga rzesze turystów zwłaszcza z Polski.. Na jego zwiedzenie nie potrzeba jednak zbyt wiele czasu i zwłaszcza w gorące dni trzeba gdzieś przepłukać gardło. Miejsc gdzie można napić...
Mózg Peruna czyli Adam Czogalla, warzone według własnych receptur piwa pod tym szyldem przedstawił szerokiemu gronu piwoszy po raz pierwszy w połowie 2014 roku. Wtedy to rozpoczęła się jego profesjonalna działalność piwowarska choć na razie kontraktowo w browarach Zodiak i Wąsosz. Jednak...
Rano budzę się spocony
Kaczor męczy, męczy mnie
Już butelka wysuszona
Szlag by trafił wczorajszy dzień
Sklep dopiero od dziewiątej
Piwa nie dowieźli znów
Brak mi słów, brak mi słów
To już chyba jest...
Comment