BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Czy to nie dziwne, że nikt tego miejsca jeszcze nie opisał? Wyszukiwarka nic nie pokazała pomimo wpisywania różnych opcji. A to przecież starówka, zaledwie 300 m od głównego dworca DB, więc raczej odwiedzających nie brakuje, zapewne z Polski również. A jak wyczytałem na stronie...
Browar restauracyjny otwarty w 1995 roku znajduje się na promenadzie tuż nad brzegiem Renu (co widać choćby z adresu). Z dworca kolejowego jest do przejścia 1800 m przez ścisłe centrum miasta. Sporej wielkości biały budynek o szachulcowej konstrukcji i podmurówce z ciemnej cegły, stoi równolegle...
Sieć marketów z napojami Hoffmann obejmuje ponad 450 punktów rozmieszczonych głównie w Nadrenii Północnej-Westfalii, Berlinie, Brandemburgii i Szlezwiku-Holsztynie.
Wybór w porównaniu z konkurencyjnymi sieciami duży i wykracza poza produkcję w w/w landów. Jest też zatem trochę ciekawszych...
Opiszę pokrótce mój problem. Postanowiłem uwarzyć piwo pszeniczne z ekstraktów od browamatora. Kupiłem jeden z gotowych zestawów, który składał się z 5.1 kg pszenicznego ekstraktu słodowego + chmiel, gdzie po uwarzeniu miałem otrzymać brzeczkę BLG 19. No i tutaj zaczyna się problem,...