Wczorajszy dzionek był bardzo męczący. Wracaliśmy z Cukierniczą po urlopie w którym to odwiedziliśmy 36 browarów w Polsce, Węgrzech, Słowenii, Słowacji, Austrii i w Czechach. Jest co wspominać
Dziś nad New Jersey przeszła 15 minutowa ulewa.
W życiu nie widziałem takiej ilości wody, która w tak krótkim czasie spada na ziemie.
Efekt: samochody zatopione po dach na drogach szybkiego ruchu w miejscach gdzie były tylko niewielkie zagłębienia. Sam zdążyłem przejechać przez miejsce gdzie woda sięgała polowy kola i za chwile musiałem stanąć w korku a na auta za mną spłynęła woda z okolicznych wzgórz i wlała sie im do środka. Apokalipsa.
Niestety autostrady to betonowe rynny, które nie są w stanie odprowadzić tej ilości wody, a każde zagłębienie terenu to pułapka.
Zamiast 10 minut wracałem do domu 1,5 godziny co chwile natykając sie na zatopione samochody.
Najważniejsze, ze nikt nie zginął a samochód to tylko samochód.
No i dzięki temu dowiedziałem sie gdzie są newralgiczne (wrażliwe na ulewy) miejsca w mojej okolicy.
A zapomniałbym - szafa agresywną się okazała i próbowała uszkodzić niżej podpisanego co w niewielkim stopniu jej się udało
Przywlokłeś zarazę wściekłych ławek do siebie do domu.....Jak nic.
Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Choroba, jeszcze w domu nie zdążyłam posprzątać po malowaniu, a tu w pracy farba z wałkiem się na mnie czają
Jestem po 3 godzinach wynoszenia segregatorów i mam dość
Na dodatek nawet piwa się człek nie może napić bo antybiotyk mi zadali. A by to chudy byk... Już mi lżej
Poczytaj ulotkę z tego antybiotyku, albo zapytaj lekarza. Z moich doświadczeń wynika, że wbrew obiegowej opinii przy większości z antybiotyków jedno piwko dziennie nie zaszkodzi
Poczytaj ulotkę z tego antybiotyku, albo zapytaj lekarza. Z moich doświadczeń wynika, że wbrew obiegowej opinii przy większości z antybiotyków jedno piwko dziennie nie zaszkodzi
Też tak słyszałam jak bym miała tyle czasu nie pić to bym chyba wyschła na wiór
Wasze zdrowie "Czarem" z Czarnkowa
P.S. Na ulotce nie ma przeciw wskazań co do piwa.
Do końca dnia jeszcze trochę zostało ale ja już dzisiaj nic nie robię , więc właściwie to dzień już dla mnie minął.
Wcześniej korzystając z wolnego pozałatwiałem sprawy bankowo-urzędowe, potem korzystając z sprzyjających okoliczności przyrody wybrałem się do Zabrza i uderzyłem do tamtejszego browaru. Etykiet nie załatwiłem ponieważ osoby zajmującej się kolekcjonerami nie było. Za to rozmawiałem w sprawie zwiedzania (chciałem załatwić takowe przed giełdą w Tychach). Niestety na chwilę obecną ze względu na prowadzone prace inwestycyjne na zwiedzanie nie można liczyć za to mam się przypomnieć na wiosnę, więc temat będę jeszcze drążyć.
Przy okazji zaobserwowałem iż znika ze starych budynków elewacja wykonana z metalowych segmentów i będzie im przywracany pierwotny wygląd.
Oczywiście nie "im", tylko jej tzn elewacji.
Do tego robią wrażenie rzędy tankofermentatorów. Widać że można jednak inwestować w browar leżący w centrum miasta.
Choć mnie osobiście żal tego charakterystycznego posmaku którym wyróżniało się zabrzańskie piwo jeszcze jakiś czas temu.
Ostatnia zmiana dokonana przez adam16; 2007-09-18, 13:50.
Ostatnia zmiana dokonana przez kot_z_cheshire; 2007-09-20, 09:21.
Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Mlejn, to kolejny ,wiejski, browarek, który powstał na skraju malutkiej wioski Rozstání oddalonej o niespełna osiem kilometrów od Moravská Třebová. Browar zajmuje część kompleksu starego młyna, który stoi tuż przy drodze, zaraz za torami kolejowymi i u podnóża górki Doubravice....
Na wstępie chciałbym się przywitać. Jestem amatorem, robię pierwsze piwko lager z brewkita. Potrzebuje pomocy. Zrobiłem swoje pierwsze piwko, początkowe Blg 12, fermentacja 18 stopni, a teraz od kilku dni w 23. Wczoraj 5.01 mija dwa tygodnie. Blg stanęło od kilku dni na 4. Według kalkulatora...
Bardzo się cieszę, że właśnie taki lokal powstał akurat w Cieszynie. Lubię tam jeździć, lubię klimat tego miasta, a na moim piwnym szlaku właśnie dodałem Czarnego Koguta.
Browar wystartował pierwszego marca, a nam udało się ich odwiedzić dwa i pół tygodnia później czyli 18 marca. Browar,...
Sobíňov to mała wioska oddalona o niecałe trzy kilometry od Ždírec nad Doubravou. I właśnie z tej miejscowości na miejsce najwygodniej będzie podjechać pociągiem.
Oczywiście jeździ tam również i autobus, ale w weekendy kursuje dużo rzadziej niż wspomniany pociąg, a i jego...
Niecałe 10 kilometrów od miejsca naszego kwaterunku Opočna od miesiąca działa kolejny mały browarek. Oczywiście postanowiliśmy go odwiedzić. Browar położony jest we wsi Ledce i nazywa się Ovipistán.
Długi spacer dobrze nam zrobił i na miejsce dotarliśmy w sobotę około...
Comment