BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Czy to nie dziwne, że nikt tego miejsca jeszcze nie opisał? Wyszukiwarka nic nie pokazała pomimo wpisywania różnych opcji. A to przecież starówka, zaledwie 300 m od głównego dworca DB, więc raczej odwiedzających nie brakuje, zapewne z Polski również. A jak wyczytałem na stronie...
Tak się złożyło, że moja żonka do tej pory jeszcze nigdy nie była na Babiej Górze, a na sobotę 09.05 zapowiadano pękną pogodę, dlatego bez większych ceregieli postanowiliśmy to zmienić.
Oczywiście zawczasu przewidziałem, że po powrocie z wycieczki będę spragniony i dla tego...
Lżejsza wersja opisanego już jakiś czas temu na forum pszeniczniaka. Tamtem miał 5, 1% alko, ten tylko 3, 2%.
Jak większość piw z tego browaru, mimo że jest to lekka wersja, sprawia wrażenie treściwego..
Pana początkowo bardzo wysoka, opda do obrączki, są warstwy na szkle. W...
American Pils.
E: 8,0
A: 3, 5%
Lekkie piwo, jaśniutko żółte, z utrzymującą się powyżej obrączki pianą, słabo się osadzającą.
W zapachu chmielowa świeżość.
Wysycenie średnie.
Smakowo lekko, ale z bardzo przyjemną średnią goryczką, mimo lekkości...
Świetne piwo. Bardzo pozytywne zaskoczenie. Piwo wszak lekkie, ekstrakt 10%, alkohol 4,2%. Barwa bursztynowa. Mętne. Rzadkość w pilsie. Zapach chmielowy. Piana obfita. Świetna ziołowa goryczka, w tle przyjemne słodowe nuty. Bardzo dobre. Dawno nie miałem tak pozytywnego zaskoczenia, jak przy...