BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Czy to nie dziwne, że nikt tego miejsca jeszcze nie opisał? Wyszukiwarka nic nie pokazała pomimo wpisywania różnych opcji. A to przecież starówka, zaledwie 300 m od głównego dworca DB, więc raczej odwiedzających nie brakuje, zapewne z Polski również. A jak wyczytałem na stronie...
Tak się złożyło, że moja żonka do tej pory jeszcze nigdy nie była na Babiej Górze, a na sobotę 09.05 zapowiadano pękną pogodę, dlatego bez większych ceregieli postanowiliśmy to zmienić.
Oczywiście zawczasu przewidziałem, że po powrocie z wycieczki będę spragniony i dla tego...
Pils 4,9% alk.
Kolor jasny, nie do końca klarowny.
Piana średnio obfita, opada powoli do obrączki, mało śladów na szkle.
Wysycenie średnie.
Dość intensywny zapach chmielowy, ziołowo-trawiasty, pod spodem woń słodu.
W smaku wyrazisty charakter chmielowy z solidną...
Dobry sklep z piwem na wileńskim Nowym Mieście. Niemal komplet piw z dwóch czołowych litewskich kraftów, tj z Dundulisa i Raudonu Plytu. Belgia, Polska, inne kraje. Puszki i butelki. Plusem jest przestronność i możliwość swobodnego buszowania po półkach. Jest też możliwość konsumpcji...
Lokal w dzielnicy mieszkaniowej, niedaleko Targu Kalwaryjskiego. Klientela to głównie lokalsi, ale niezły wybór piwa, zarówno ze średnich i małych browarków litewskich, które coraz mniej widoczne są w Wilnie plus kraft. Repertuar na zdjęciu, które zamieszczam. Można pozostać wewnątrz,...