A mi sie wydaje, że ta premia dla najlepszego to już nie bardzo, bo nie dość, że delikwent złapie punkty za mecze, do tego dojdzie mu może premia za wszystkie trafione mecze i może szybko odskoczyć od reszty a taka rywalizacja może już nie być ciekawa. Lepiej jest chyba jak jest napięta sytuacja i są małe różnice punktowe w klasyfikacji (dzisiaj jesteś pierwszy a po następnej kolejce mogę być na końcu tabeli).
Piłkarzyki
Collapse
X
-
Dodałbym jeszcze to, że nie trzeba typować wszystkich spotkań w danej kolejce. Oczywiście w takim przypadku nie otrzymuje się premii.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baklazanek[...]
Najważniejsza kwestia to punktacja, ja proponuje tak:
-Dokładnie wytypowany wynik-4pkt. - ja bym zostawił 5.
-Dokładne trafienie wszystkich meczy-12pkt. - więc tutaj 15.
-Punkty dla najlepiej typując(ego, ych) kolejkę-3pkt. - 1 punkcik można przynawać - wiele w klasyfikacji to nie zmieni, a zawsze przyjemniej.
Jeżeli idzie o inne kwestie to na pewno tak:
-W przypadku meczu zakończonego walkowerem jest on nie uwzględniany do klasyfikacji punktowej
Jeżeli mecz zakończył się w zwykły sposób, punkty za typowania zostały naliczone, a walkower zostanie orzeczony później - to (z bólem) akceptujemy decyzję PZPN i punkty graczom trzeba będzie odjąć. Premie za trafienie kompletu będą w takiej sytuacji naliczane, ale w odniesieniu do 7 spotkań
-Jeżeli mecz(e) został(y) przełożon(y,e) na 4 tygodnie od pierwotnie ustalonego terminu można typować wynik(i) jeszcze raz. Jeżeli termin jest krótszy niż 4 tygodnie nie można typować ponownie mecz(y, ów)
Obawiam się, że to może trochę skomplikować naliczanie. No i tydzień (ligowy) tygodniowi nierówny... Albo uniemożliwimy powtórne typowanie przełożonych meczów, albo - raczej - można typować powtórnie, o ile przed przełożonym meczem conajmniej jedna z drużyn rozegra inne spotkanie ligowe
[...]
Jeśliby nastąpiła zamiana gospodarzy między rundą jesienną a wiosenną, to nie ma ona znaczenia - rozegrany mecz jest zaliczany do kolejki, w której miał być mecz "odwrotny". Gdyby taka zamiana została dokonana na kilka dni przed meczem, ten kto już wytypował wynik ma prawo typować ponownie i wynik meczu i rewanżu.
No i co tam jeszcze może nam PZPN wymyśleć?...
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawetComment
-
Ja zrezygnował bym z premi za wytypowanie całej kolejki. Nie wydaje mi się żeby sprawiedliwa była taka sytuacja: ktoś trafił w dwóch kolejkach po 7 meczy co daje mu 28 punktów, natomiast inna osoba trafia jedna całą kolejkę a w drugiej nic - w sumie zdobywa 22 punkty. To jest tylko 6 punktów mniej niż osoba która w sumie trafnie wytypowała o 6 meczy więcej.Piwo czyni każdą czynność przyjemniejsząComment
-
Ja nie jestem za przyznawaniem dodatkowych punktów za pierwsze miejsce w kolejce,czy pocieszające za ostatnie.To tylko moje zdanie
Jeśli nasz "ukochany" PZPN ustali walkowera,proponuję anulować u Nas dane spotkanie-po prostu jakby się nie odbyło.
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Ja tylko w kwestii punktów, resztę zostawiam Wam i się zgadzam.
Jeżeli chodzi o punkty to moim zdaniem powinno być:
-Dokładnie wytypowany wynik-4pkt.
-Wytypowane rozstrzygnięcie-2pkt.
-Trafienie wszystkich wyników-1pkt.
I na tym koniec, żadnych premii dodatkowych więcej.BIRRARE HUMANUM ESTComment
-
Moim zdaniem żadnych premii - to gra dla prawdziwych twardzieli
Ewentualnie jakiś punkcik za wytypowanie prawidlowych rozstrzygnięć w całej kolejce.
ps. a możemy typować II ligę
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Po przemyśleniach przychylam się do opinii żeby nie premiować zwycięzców kolejek.
Zostaje więc tylko sprawa dodatkowych punktów za wytypowanie całej kolejki.
Kto jest przeciw a kto za i jeżeli ta druga opcja ile punktów przewiduje?
Ja opowiadam się Za i jedynie zmniejszę propozycję pkt. z sześciu na 3 i z dwunastu na 6.Comment
-
Zgadzam się w kwestii punktów za dodatkowe premie.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sloniatkoJa jestem zdecydowanie przeciw.
Natomiast jakby już miały być premię to 1 pkt za rotrzygnięcia i 2 za dokładne wyniki.
1 pkt. za rozstrzygnięcia, 2 pkt. za dokładne wyniki (których w praktyce i tak nikt nie trafi
)
Ostatnia zmiana dokonana przez Pinio74; 2005-06-24, 12:40.BIRRARE HUMANUM ESTComment
-
Jeżeli odpada premiowanie zwycięzcy kolejki to uważam, że należy zmniejszyć o połowę ilość przyznawanych punktów.tjPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baklazanekPo przemyśleniach przychylam się do opinii żeby nie premiować zwycięzców kolejek.
Zostaje więc tylko sprawa dodatkowych punktów za wytypowanie całej kolejki.
Kto jest przeciw a kto za i jeżeli ta druga opcja ile punktów przewiduje?
Ja opowiadam się Za i jedynie zmniejszę propozycję pkt. z sześciu na 3 i z dwunastu na 6.
- za wynik - 2 pkt
- za roztrzygnięcie - 1 pkt.
ewentualnie
+ 1pkt za wszystkie roztrzygnięcia
+ 2 pkt za wszystkie wyniki ( te bonusy nie sumują się)
Prosto i przejrzyście, ale to jet tylko moje zdanieWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
Żeby nie było tak, że ja tu podejmuje decyzje i to tylko ode mnie zależy jak to będzie ostatecznie się przedstawiać. Podałem tylko propozycje, które mogą być uznane przez większość albo odrzucone. Każdy ma prawo do tego samego.
Może ktoś w poniedziałek albo wtorek zbierze wszystko do kupy żeby było wszystko jasne. Większość spraw jest jasna ,a sprawa punktacji za mecze powinna do nowego tygodnia się wyklarować.
Ja jestem za punktacją 2 i 4 pkt.Comment
-
Żeby moje propozycje były w jednym miejscu podsumowuję:
(1) Po zastanowieniu generlanie jestem tylko za punktami za wytypowany stosunek i dokładny wynik - odpowiednio 2 pkt. i 4 pkt.
(2) Jeżeli już będą dodatkowe premie to moja propozycja to: za wytypowanie wszystkich rozstrzygnięć +1 pkt., za wszystkie dokładne wyniki +2 pkt.
Ale generalnie jestem tylko za (1).BIRRARE HUMANUM ESTComment
-
Ja mam dokładnie takie samo zdanie.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pinio74Żeby moje propozycje były w jednym miejscu podsumowuję:
(1) Po zastanowieniu generlanie jestem tylko za punktami za wytypowany stosunek i dokładny wynik - odpowiednio 2 pkt. i 4 pkt.
(2) Jeżeli już będą dodatkowe premie to moja propozycja to: za wytypowanie wszystkich rozstrzygnięć +1 pkt., za wszystkie dokładne wyniki +2 pkt.
Ale generalnie jestem tylko za (1).Piwo czyni każdą czynność przyjemniejsząComment
-
Mnie pasi taki układ.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment