Brawa dla siatkarzy, brawa dla Otylii!!!
Natomiast TVP należy się solidny kop w tyłek za pokazywanie igrzysk. Rozumiem, że dla nas najważniejsze są starty polaków, ale dlaczego zupełnie olewa się wszystkie dyscypliny w których nasi reprezentanci nie startują wogóle, albo w danej chwili Myślę, że kilka skrutów ze zmagań drużyn innych niż polscy siatkarze też by się w wolnych chwilach przydało. Poza tym ignoruje się też niekture dyscypliny gdzie Polacy / Polki startują. Na przykład jeszcze nie słyszałem informacji o polskich łuczniczkach, które nie są przecież bez szans nawet na medal (nawiasem mówiąc Sobieraj i Mospinek awansowały do 1/16, Marcinkiewicz strzela po południu).
Dobrze, że jest oficjalna strona www.athens2004.com
Aldach napisał(a) ...Natomiast TVP należy się solidny kop w tyłek za pokazywanie igrzysk...
I tutaj ujawnia się cała twoja niewiedza na temat mechanizmu działania TVP. Olimpiada jest tylko dodatkiem do tej instytucji. Najważniejsze jest to, co mają do powiedzenia ubrana jak wieśniara Chylewska i naburmuszony Kurzajewski (siedzi w w Warszawie, a mógłby jechać do Grecji; miał prawo sie obrazić). Tak naprawdę redaktorzy TVP daliby sobie radę i bez Olimpiady, a zawody tylko im przeszkadzają w pracy.
Babiarz dla odmiany mówił coś o bieganiu stylem zmiennym, ale nie bardzo go słuchałem, więc nie wiem, o co mu chodziło, a było to przy pływaniu. A komentator gadający przy wioślarstwie podniecał się tym, że dzióbek Amerykanów mija się z dzióbkiem Kanadyjczyków (eliminacje ósemek).
Krzysiu napisał(a) Najważniejsze jest to, co mają do powiedzenia ubrana jak wieśniara Chylewska i naburmuszony Kurzajewski (siedzi w w Warszawie, a mógłby jechać do Grecji; miał prawo sie obrazić).
Oboje wyglądają na niezadowolonych i obrażonych na cały świat.
Chyba nie mają ich kim zastąpić (wszyscy bawią się w Atenach).
Piękny mecz Krzeszeskiego z Rosskopfem. Zabrakło zimnej krwi jaką wykazał Niemiec. A teraz Otylia - zobaczymy co będzie za jakieś dwie minuty.
Przyspiesza, przyspiesza, jest bardzo dobrze, drugie miejsce. Szkoda, że nie przyspieszyła metr wcześniej, ale i tak wielkie gratulacje.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
Wczoraj wyjąłem jedną z około 40 butelek mojego pierwszego samodzielnie uwarzonego piwa, schowałem do lodóweczki i otworzyłem je może po dwóch godzinach....Chwila niepewności - czy wyszło i będę z siebie dumny czy nie wyszło i teraz będę musiał wypić to piwo co je nawarzyłem. Otwieram...
Witam wszystkich zacnych miłośników piwa. Pytanie z tematu jest jak najbardziej właściwe.
Nastawiłem otóż pierwszą swoją brzeczkę. Dziś wieczorem minie druga doba jak drożdże trafiły na podatny do swej radosnej twórczości grunt.
Zacząłem od Brewkita Ciemnego... ale o...
Amber Ale z ukraińskiego Umania. Cztery słody: jęczmienny, karmelowy, monachijski i melanoidynowy. Zawartość alkoholu 5% przy ekstrakcie 11%. W Polsce piwa z Umania są ostatnio dystrybuowane przez Bevgroup z Legionowa.
Barwa bursztynowo-herbaciana. W pełni klarowna.
Żółtawa...
Impreza zaczyna się o godzinie 19.00.
W planie:
- przywitanie gości przez Prezesa SKWR
- przedstawienie Piw Racovia (w tym nowych marek)
- gość z Browaru na Jurze
- przywitanie gości przez Bractwo Piwne + omówienie pokazu warzenia piwa
- występ zespołów...
Witam wszystkich.
Bardzo jestem rad, że w dniu dzisiejeszym przyłączyłem się do Naszego forum.Chcę poszerzyć wiedzę, poznać ciekawych ludzi i wykorzystać ich doświadczenie. Cel życiowy własny browar! - a dużo musze się nauczyć...
Comment