Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Kto Wam się śnił?

Collapse
X

Treść dla wspierających

Treść dostępna jest dla osób, które wspierają działanie Browar.Bizu.

To nic nowego. Za wszystko, co tu widzisz (i za to, czego jeszcze nie widzisz), ktoś płaci — pracą, wiedzą albo pieniędzmi.

Browar.Biz to miejsce bez reklam, sponsorów i ukrytych interesów. Istnieje wyłącznie dzięki ludziom, którzy uznali, że warto.

Aktualny poziom wsparcia: 20%

To cel finansowy umożliwiający podstawowe działanie serwisu.

Możesz wesprzeć Browar.Biz na dwa sposoby:

  • 💛 Wsparcie finansowe
    Jeśli możesz i chcesz — pomóż utrzymać serwis.
    Zaloguj się i wspieraj
  • ✍️ Wkład merytoryczny
    Napisz coś piwnego. Załóż temat lub dołącz do dyskusji.
Zaloguj się i napisz coś na ten temat Utwórz nowy wpis (w wybranym dziale)

Related Topics

Collapse

  • ART
    ? [Dziki Wschód], Smoke & Shadows
    ART
    Smoke & Shadows od Browar Dziki Wschód
    Peated Foreign Extra Stout

    7,5 ABV / 19 P

    Napisano że to Piwo ciemne... smakowe. Oraz że to pierwszy #multicollab z 10 multitapami. Ale miejsce warzenia tajne.

    ----------------------------------------

    ...
    2025-06-08, 10:34
  • Cavca
    Stout - duży problem z fermentacją
    Cavca
    Witam serdecznie,

    Wielka prośba o pomoc - w sobotę 6 sierpnia uwarzyłem stouta z wasabi w oparciu o recepturę brewdoga, wyszło mi nieco wyższe blg niż zakładane, przed zadaniem drożdży ok. 19 stopni. Drożdże z poprzednio warzonej warki (english ipa - klon Old World IPA z...
    2016-08-11, 08:30
  • mirekkk
    Popełniłem pierwszą warkę
    mirekkk
    No to zacząłem, po długich przygotowaniach teoretycznych zrobiłem pierwsze piwo. Nie miałem odwagi na eksperymenty, zacieranie, chmielenie i inne takie, zacząłem od gotowca. A było to tak:

    Data: 16-09-2003
    Słód: Gotowiec Yorkshire Bitter (Muntos)
    ...
    2003-11-09, 22:51
  • hjacek
    Kwas mlekowy
    hjacek
    Mam na zbyciu beteleczkę z około 150 ml 80% kwasu mlekowego (spozywczy). Zakupiony był w POCHU i odlałem trochę dla kolegi, spakowałem chciałem wysłać pocztą ale kupił juz sobie więc nie musiałem iść na pocztę. Teraz leży spakowana paczka. 150 ml to ilość któa wystarczy do końca...
    2006-07-12, 06:03
  • pjenknik
    Hiszpańskie dziewczyny.
    pjenknik
    słowa: Andrzej Mendygrał, G. Wasilewski
    muzyka: trad.

    Żegnajcie nam dziś, hiszpańskie dziewczyny,
    Żegnajcie nam dziś, marzenia ze snów,
    Ku brzegom angielskim już ruszać nam pora,
    Lecz kiedyś na pewno wrócimy tu znów.

    I smak...
    2003-11-17, 00:47
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...