Z tym przebiegiem to też różnie bywa. Ja jeżdżę 9-letnim autem z przebiegiem 127 tysięcy, więc generalnie mało. Adela z kolei w ciągu roku nabiła chyba ponad 30 tysięcy w swoim Landrynie.
przy piwie o samochodach
Collapse
X
-
Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu. -
Comment
-
To jest jedna z możliwości, na razie wyraźnych oznak nie zaobserwowałem ale możliwe. Trzeba by to jeszcze specjalnie w warsztacie sprawdzić. Mogą też być zużyte łożyska, jak przejadę dłuższą trasę, trzeba będzie sprawdzić czy koła się nie grzeją.MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta WrocławComment
-
Renault Espace lub inny
Zastanawiam się nad kupnem samochodu, do którego bagażnika możnaby bez przeszkód wstawić inwalidzki wózek o napędzie elektrycznym. Takie wózki mają dość duże gabaryty i, w przeciwieństwie do wózków ręcznych, nie da się ich na szybko złożyc do mniejszych rozmiarów.
Dobrym rozwiązaniem wydaje się Renault Espace - duże, wysokie i tylna klapa ścięta pod kątem prostym (to ważne, bo po wstawieniu wózka trzeba jeszcze klapę zamknąć).
Przekopałem już trochę zasobów internetowych (Zafira, Scenic? - nie za małe, niskie z tyłu?), lecz nadal mam mętlik w głowie.
Decyzję muszę podjąć do piątku 7 września.
Może jacyś forumowi znawcy podpowiedzą mi, wśród jakich marek i modeli powinienem jeszcze poszukać.Comment
-
Scenic odpada, raczej tam wózka nie włożysz ajezeli juz to trzeba będzie dzwigac niezle.
Ale raczej nie, napewno nie wejdzie, znajomy ma, płytki ten bagaznik.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Chrysler Grand Voyager-znajomy miał ten sam problem i kupił taki wózek.Za rocznik 1996 z silnikiem 2.5 td zapłacił ok. 22 tysięcy,niestety nie wiem,jaki przebieg.Wózek elektryczny mieści się bez problemu,a na dodatek po wyjęciu z drugiego rzędu siedzeń,środkowego fotela-pozostałe można przesuwać do środka i obracać do tyłu.Może to jakaś ekstra wersja?Największy mankament,jaki zauważyłem,to gabaryty-zaparkować czasami jest dość trudno.Jutro to dzisiaj,tylko jutro.Comment
-
Hyundai Santamo/Mitsubishi SpaceWagon. Co do Hyundai'a to chyba tylko był w wersji 5 drzwiowej, natomiast SpaceWagon miał też drzwi odsuwane do tyłu i ta wersja jest krótsza, więc Ci się nie nada. Wózek raczej powinien się zmieścić. Silnik tylko 2.0, bo to jednak kobyła jest.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Duży wybór amerykańców (m.in. Grand Voyagerów w różnych opcjach) masz w autokomisie w Rybniku pomiędzy Wielopolem i Golejowem. Jadąc od strony Rybnika ulicą Gliwicką już za Wielopolem, po lewej stronie tuż za stacją Orlenu.
Oni specjalizują się w amerykańskich vanach.
Ostatnia zmiana dokonana przez iommi; 2007-09-05, 09:12.Comment
-
Polecam Opel Sintra.Przy 5 fotelach jest sporo miejsca w bagażniku a i silniki mają dosyć żwawe.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Ja polecam Zafirę. Nie wiem jak wysoki jest Twój wózek, ale dziecinny wózek (nie spacerówka, tylko głęboki) zmieścił mi się bez składania.Zastanawiam się nad kupnem samochodu, do którego bagażnika możnaby bez przeszkód wstawić inwalidzki wózek o napędzie elektrycznym.
[...]
Przekopałem już trochę zasobów internetowych (Zafira, Scenic? - nie za małe, niskie z tyłu?), lecz nadal mam mętlik w głowie.
Zafira "A" - rocznik 2003.
Niestety nie mogę powiedzieć, żeby była niska z tyłu.Comment
-
Na twoim miejscu wybrałbym raczej z samochodów typu Opel Vivaro lub Renault Trafic - oczywiście w wersji osobowej.
Dodatkowo pokusiłbym się o przystosowanie ich do przewozu niepełnosprawnych bez wysiadania z wózka. ( może uda ci się uzyskać na to jakąś dotację - sprawdź - bo w Bytomiu jest to możliwe )
Opel jest trochę droższy od Renault - z Trafickiem zmieścisz się do 80 tys - a są to tak naprawdę dwa bliźniacze samochody.
( aha oba jako nowe z gwarancją )Ostatnia zmiana dokonana przez grzes_ch; 2007-09-05, 12:32.Comment