Uprzedzajac dyskusje, dodam ze to tylko moje zdanie. Pewnie wielu kierowcow mysli inaczej. Ja chce miec tylko mozliwosc wyboru w coraz bardziej elektronicznej przyszlosci
Ale czasem tu na Wyspie sie zdarza wybrac gdzies w gory. Poza tym w ostatnich latach mnostwo jezdze po dawnej Jugoslawii, po gorach, czasem po szutrze, i tam juz sobie zupelnie nie wyobrazam automatu. Pewnie niektorzy tez by woleli, ale mi by to zabralo cala radosc z jazdy. A na daleka trase sie zawsze tak samo ciesze jak na sam pobyt na wakacjach, po prostu lubie jezdzic. Zreszta pobyt to u mnie tez w duzej mierze przemieszczanie sie z jednego zadupia na drugie
choć faktycznie nie w sytuacjach wymagających redukcji biegu, wiem, że istnieje opisany przez Ciebie system redukcji biegów w skrzyni automatycznej, a moje upieranie się przy tym, że lepiej się to wykona na skrzyni manualnej wynika z tego, że jest to dla mnie bardziej naturalne, poza tym przy skrzyni manualnej możesz zredukować bieg np. do dwójki (silnik nas za to na chwilę znienawidzi
) i mamy potężny zapas mocy. A co będzie, jak cudowny system "kick-down" nie zadziała (im bardziej skomplikowane urządzenie, tym częściej się psuje). Poza tym elektronika, jest tylko elektroniką i zawodną bywa...
Comment