Z tymi gumami to nie do końca prawda. To znaczy są szerokie, ale niekoniecznie to w czymś pomaga, a wręcz sprawia, że jazda w innym kierunku niż "na wprost" graniczy z kaskaderstwem. Na naszych drogach mamy jeszcze często inną niespodziankę dla szerokich gum - koleiny. Poza tym szeroka guma jest z tyłu, a z przodu często wąska -i fakt, że zależy to od rozłożenia masy przód/tył motocykla i w chopperach jest odrobinę inaczej niż w pozostałych, ale hamuje się zasadniczo przodem, a nie tyłem. Fabrycznie dobrane gumy jeszcze dają się jakoś prowadzić, ale jak ktoś dla lansu zakłada z tyłu kapeć 260 lub 300, co do tego powoduje przesunięciw wzdłóżej osi koła w stosunku do motocykla nawet o 2-3 cm, to żarty powoli się kończą. Fajnie jak motocykl nieźle wygląda, ale przede wszystkim powinien jeździć jak trzeba.
Przy piwie o motocyklach
Collapse
X
-
Comment
-
Comment
-
No, chyba, że "jadę, jadę na motorze, wiater mi owiewa twarz..."
Motocykl to przyjemny przedmiot. Najszybsze są czerwone (nigdy nie miałem czerwonego, więc jeżdżę powoli). A laski lgną do motocykli dla brudasów (cruisery, choppery).
Comment
-
Ależ oni są jawni. Jeżdżą na motocyklachWidać tych dawców na naszych drogach. Jeżdżą bezczelnie pomiędzy samochodami, są w pracy szybciej niż użytownicy samochodów czy autobusów. Tyczy się to również użytkowników skuterów. Niniejszym wnioskuję o piętnowanie w/w.
Poza tym, to głupota jeździć motocyklem. Wieje i pada. Nie da się pokazać chłodnego łokcia za oknem. Nie da się stać w korku.
Comment
-
No ale z drugiej strony, gdyby nie było motocyklistów, to zapewne zmalałaby liczba przeszczepów organów (nie tych kościelnych)
A na serio - to cieszę się, że nie zrobiłem prawka na "motór" za młodu - fantazja była, wyobraźni mniej, a teraz to mi się już nie chce - może pożyję dłużejBałbym się siebie 10 lat temu na dwóch bardzo szybkich kółkach...
A teraz patrzę ze zgrozą na młodzianów na ścigaczach mających owszem kaski (bo obowiązek) ale odzianych w trampki, podkoszulkę i krótkie gacie
Szacunek dla tych, którzy niezależnie od pogody mają na sobie grube profesjonalne skóry, gdy dosiadają jednoślada. No i apel do "czterokołowców" - czasem wystarczy zjechać 20 centymetrów w bok (mając wolne miejsce) by ułatwić komuś życie - tak jak i apel w drugą stronę, by szanować też tych którzy lubią wozić swoje grube dupsko nieco bardziej stabilnieOstatnia zmiana dokonana przez iron; 2007-09-19, 22:33.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
Iron, jesteś ode mnie o wiele starszy. Rozumiem, że kat. A za Gomułki było trudniej zrobić.
Może Małażonka się weźmie za motocykl... A Ty sobie woź swoje 4 litery puszką
Ja każdemu kierowcy, który ustępuje mi miejsca, daję buziaka.
Comment
-
Buziak buziakiem, ale jak człowiek podniesie łapę w podziękowaniu to go nie ubędzie, a ten co ustąpił zrobi to drugi raz. W końcu po to się wsiada na motocykl, żeby nie stać w korku. Nawet niektórzy niebiescy to rozumią. Co do krótkich gaci to tego lata wyprzedził mnie "solidnie zbudowany" motocyklista na Hayabusie w koszulce bez rękawów, klapkach i gaciach na gumie, które tak mu się jakoś zsunęły, że z tyłu widać było tylko gołą "końcówkę pleców", jakby był wogóle bez gaci. A ja się pociłem jak głupi w kurtce i nieprzewiewnych portkachComment
-
Piwo jest prawdopodobnie jedną z najlepszych rzeczy, jakie pojawiły się na ziemi - oprócz mnie, tak... to dwa z największych objawień na powierzchni ziemi. Więc... pasujemy do siebie.Comment
-
Comment
-
Jedyny słuszny! Do obejżenia tutaj:
Piwo jest prawdopodobnie jedną z najlepszych rzeczy, jakie pojawiły się na ziemi - oprócz mnie, tak... to dwa z największych objawień na powierzchni ziemi. Więc... pasujemy do siebie.Comment