Znalazłem małą modyfikację
Piwo nigdy nie chodzi na mecz (chyba że w kieszeni
ponadto
1. Możesz mieć więcej niż jedno piwo i nikt nie nazwie Cię k....
2. Piwo nie chodzi na dupy
3. Piwo nigdy nie odwróci się do Ciebie etykietą, gdy go potrzebujesz
4. Piwo nie nabije Cię w butelkę
5. Lepsze piwo z pianą niż spieniony facet
6. Piwo można mieszać z wódką, a faceta tylko z błotem.
czasem lubie szczególnie w zimowy wieczór wypić piwko z dobrym sznapsem, widziałem kiedys butelki jakiegoś niemieckiego piwa do których była doczepiona buteleczka właśnie z takim utrwalaczem, i wcale źle się po tym nie czułem
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Szkoda, że na otwarcie browaru pogoda nie dopisała i akurat w godzinach popołudniowych zaczęło mocno padać i zrobiło sie zimno.
Na podstawkach powstanie browaru datują na 2018 rok, natomiast pierwsza warka została uwarzona w lutym tego roku, a uroczyste otwarcie odbyło sie weekend...
Nie wiem dlaczego kupując to piwo we włoskiej knajpce Birra Cerqua (gościnne krany) byłem przekonany, że jest to włoskie piwo. Może dlatego, że nazwa brzmiała dość tajemniczo (nie angielsko) i po szybkim sprawdzeniu co ta nazwa oznacza nie wzbudziło to moich wątpliwości. A powinno, ale...
Jest to bardziej punkt wyszynkowy samego browaru niż sam browar, choć głowy nie daję. Sprzętu nie widać. Mała salka z ogrodowymi stolikami i ogródek na zewnątrz przy wąskiej, ale mało ruchliwej ulicy. Salka dekorowana pracami zaprzyjaźnionej artystki Laury Venezia. 4 krany na nalewaku plus...
Comment