Oglądam vlog Kopyra zamiast telewizji. Dla uściślenia TV nie oglądam już od dawna (poza wybranymi filmami lub kanał Travel Channel w nocy). Problem w tym, że nie odczuwam z tego powodu jakiegoś dyskomfortu. Nie mam sumienia...
Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2014-10-23, 14:19.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
Oglądam vlog Kopyra zamiast telewizji. Dla uściślenia TV nie oglądam już od dawna (poza wybranymi filmami lub kanał Travel Channel w nocy). Problem w tym, że nie odczuwam z tego powodu jakiegoś dyskomfortu. Nie mam sumienia...
mam tak jak powyżej, ale sumienie mam
Choć oglądam coraz mniej i coraz mniej uważniej
Ostatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2014-10-23, 15:27.
Piątkiem piątkiem, więc poszedłem wczoraj ze znajomymi na piwo. Do multitapu. I... Miałem ochotę na lagera. Tak. Chciałem się napić z kija zwykłego, jasnego, nudnego lagera. A na 14 kranów był tylko jeden (no i Raciborskie, ale powiedzmy, że to nie jest to, czego w piwie szukam). Kilkanaście stoutów-sroutów, AIPA-srajpa, IIPA-sriipa, belgijskie-srelgijskie, angielskie-srangielskie, prawie wszystkie piwa na hamerykańcach, wymyślne single-hopy... A ja chciałem zwykłego, polskiego lagera! Piwna rewolucja, cholera.
Na szczęście mętny jak żur, niefiltrowany lager z Minibrowar Majer dał radę.
W dupach się poprzewracało od dobrobytu. Tyle styli o jakich kilka lat temu można było pomarzyć ale teraz śmierdzą, lagera by się chciało. Hipsterstwo max
W sobotę wypiwszy w bramie kilka piw z Wąsosza (i rewelacyjnego Kłosa z Kormorana) postanowiłem iść na umcykową imprezę, gdzie szczytem ekstrawagancji był lany Kasztelan. W sumie wypiłem ich 7. Z plastiku. I tańczyłem do jakiegoś house'u, którym na trzeźwo szczerze gardzę, jak i każdą inną muzyką, której rytm sprowadza się do jednostajnego "ync-ync-ync-ync".
A najgorsze jest to, że rano nawet kaca nie miałem
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WojciechT
W sobotę wypiwszy w bramie kilka piw z Wąsosza (i rewelacyjnego Kłosa z Kormorana) postanowiłem iść na umcykową imprezę, gdzie szczytem ekstrawagancji był lany Kasztelan. W sumie wypiłem ich 7. Z plastiku. I tańczyłem do jakiegoś house'u, którym na trzeźwo szczerze gardzę, jak i każdą inną muzyką, której rytm sprowadza się do jednostajnego "ync-ync-ync-ync".
Nie wiem sam co lubię bardziej - czy fakt, że sam wątek jest dla mnie nie lada odkryciem, czy Twój post Wojciechu
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WojciechT
Kalmar to miasto portowe (40 tys. mieszkańców) nad Cieśniną Kalmarską, znane z historii z Unii Kalmarskiej z 1397 r., wiążącej Szwecję, Danię i Norwegię unią personalną. W jej następstwie, na zamku w Kalmarze, koronowano władcę tych trzech królestw skandynawskich - Eryka Pomorskiego...
Kiedy dotarłem na miejsce po kilkunastominutowym spacerze z półwyspu na którym znajduje się starówka, spotkał mnie mały szok.
Po przedstawieniu się że jestem z Polski, gość zaśmiał się i powiedział - Ja też.
Mało tego ten co go tam widać też jest z Polski, a ten co warzy...
Koniec opieprzania się po krzakach, pora na konkrety, czyli bulenie kasy :-D
Umówiłam się z Pawłem, że kasiorę za nas wręczę mu gotówką, a ponieważ chyba nie wyobrażacie sobie, że będę robiła zbiórkę na miejscu zarządzam, co następuje:
Koncepcja założenia w tym miejscu browaru jest chyba najdziwniejsza z jaką do tej pory się spotkałem w Czechach. Przy autostradzie Ostrava-Olomouc, tuż obok stacji benzynowej, na wielkim parkingu stoi budynek dawnej restauracji. Został on zakupiony, wyremontowany i przystosowany na potrzeby...
Browar Gaffel Kolsch z Kolonii, jeden z największych w Niemczech, z okazji MŚ w piłce nożnej wypuścił serię 12 kapsli. Niestety użyli polskiego godła które jest nieaktualne od 28 lat. Godło które było w użyciu podczas sowieckiej okupacji w czasach komunizmu. Po II Wojnie Światowej z...
Comment