Gratulacje dla najlepszego a pomyśleć, że na 2 kolejki przed końcem byłem na 2 miejsu ze stratą kilku pkt ale cóż nie trafione zmiany i znowu poza pudłem :P
I ja chetnie zagram. Jedynym mankamentem niestety jest, ze za 2 tyg. ide do wojska. Nie bedzie czasu na zmiany zawodników w trakcie rundy. Ale zacząć mozna.
Z okazji 200 lecie browaru w Połczynie-Zdroju ukazała się okolicznościowa książka. Nie jest to klasyczna monografia - do opowiedzenia historii browaru posłużył unikalny zbiór fotografii. Zestawione zostało tez kalendarium. Premiera książki miała miejsce 13 lipca podczas festyny na dziedzińcu...
Sweet stout z "kraftowej" linii browaru ze Lwowa. W składzie między innymi laktoza, cukier i ekstrakt z orzechów laskowych. Alkohol 5,3%, przy ekstrakcie początkowym 16%.
Barwa ciemnobrązowa.
Piana beżowa, dosyć trwała.
Aromat bardzo mocno kojarzący...
Podczas wakacyjnej wizyty w Słowenii udało mi się w końcu dotrzeć do porządnego browaru posiadającego własny wyszynk, innego niż większość restauracyjnych w tym kraju, oferującej byle jakie piwa w stałej odsłonie "jasne i ciemne".
Tektonik Kraft Pivovarna znajduje się...
Comment