Właśnie pozbyłem się Piotra Brożka, który ma opuścic podobno Wisłę. Jego miejesce zajął Paulista. Mam nadzieję, że szybko zwrócą mi się punkty za transfer.
Opuściłem czerwoną latarnię naszej ligi . Mam "już" 77 pkt. zdobytych w dwóch kolejkach i awansowałem na 16 miejsce. Ogólnego lepiej nie podawać, bo zajadów można dostać ze śmiechu.
O ile nie sprzedaliście w porę Frankowskiego i Uche to czeka Was niemiła niespodzianka :-)
To sk....... A nawet chciałem sprzedać tego Uche, tyle że zakładałem, że jego wartość powinna wzrosnąć, ewnetualnie pozostać na niezmienionym poziomie. Przecież do ciężkiej cholery Wisła do tego transferu nie dołożyła. Nieładnie pograli, oj nieładnie. I tak dobrze, że nie miałem Frankowskiego w składzie, bo wtedy to bym chyba już olał grę. Moim zdaniem pograli nie fair. Nic to 0,8 mln w kanał, dobrze, ze chociaż mi Kalu punktów nastukał.
Hmmm... postąpili conajmniej dziwnie. Ale nic to, Franka i tak nie miałem w drużynie, a Uche w porę sprzedany i zastąpiony skutecznym ostatnio Iwańskim.
zawsze tak bylo w przypadku transferów w sezonie zawodników za granice, niestety ja sie spoznilem i stracilem 0,8 ale nic to trza zacisnac pasa i pnąć sie w górę !
Z okazji 200 lecie browaru w Połczynie-Zdroju ukazała się okolicznościowa książka. Nie jest to klasyczna monografia - do opowiedzenia historii browaru posłużył unikalny zbiór fotografii. Zestawione zostało tez kalendarium. Premiera książki miała miejsce 13 lipca podczas festyny na dziedzińcu...
Sweet stout z "kraftowej" linii browaru ze Lwowa. W składzie między innymi laktoza, cukier i ekstrakt z orzechów laskowych. Alkohol 5,3%, przy ekstrakcie początkowym 16%.
Barwa ciemnobrązowa.
Piana beżowa, dosyć trwała.
Aromat bardzo mocno kojarzący...
Podczas wakacyjnej wizyty w Słowenii udało mi się w końcu dotrzeć do porządnego browaru posiadającego własny wyszynk, innego niż większość restauracyjnych w tym kraju, oferującej byle jakie piwa w stałej odsłonie "jasne i ciemne".
Tektonik Kraft Pivovarna znajduje się...
Comment