Przyznam się, że i ja założyłem drużynę w owych Piłkarzykach, ale właśnie po decyzjach organizatorów skończyłem swoją krótką karierę menadżera.
Otóż kretyński pomysł zaprezentowali organizatorzy, aby zmienić kwoty transferowe Frankowskiego i Uche na 1 mln. Specjalnie ich nie sprzedawałem w oczekiwaniu co będzie. Bowiem w regulaminie znalazłem jeno: 8. Organizator dokonuje zmian w liście transferowej w trakcie jesiennej rundy rozgrywek. Organizator informuje uczestników o zmianach w liście transferowej poprzez komunikaty w Portalu oraz zapewnia uczestnikom korzystanie z aktualnej listy transferowej przy wybieraniu składu Klubu i Drużyny przed każdą kolejką rozgrywek. Zmiany w liście transferowej dotyczą wprowadzenia nowych piłkarzy oraz zmian w wartości poszczególnych piłkarzy
Niby wszystko OK, ale.
1. To nie jest logiczne, aby wartość obu zawodników była jednakowa skoro wcześniej Frankowski było 2,5 razy droższy od Uche
2. Czy gdyby odszedł taki Łukasz Kowalski (aktualna cena 0.3 mln) to też kosztowałby 1.0 mln. Zgaduję, że nie, co potwierdza nielogiczność punktu 1
3. Teraz trochę przewrotnie.
Skoro Wisła zarobiła na sprzedaży dwóch zawodników, to właściwie menedżerowie, którzy ich mieli w składzie też powinni zarobić, a nie stracić (skoro postawili na właściwych piłkarzy, których w realnej piłce udało się opchnąć)
Pozdrawiam
i życzę sił na użeranie się z organizatorami Konkursu
ja rezygnuję
Dokonałem sporej transformacji w klubie, ale i tak zabrakło mi pieniędzy, żeby odpowiedznio wzmocnić poszczególne formacje, zwłaszcza obronę Na minus trochę nałapałem, teraaz trzeba by coś zaplusować...
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
Wywaliłem dzis bramkarza!! Patałach z niego straszny.
Na szczęście Fabiański sprawuje się całkiem przyzwoicie i nie mam zamiaru się go pozbywać.
Gorzej, że jak Brożka zdjąłem z kapitana (dobrze, że nie ze składu) i przekazałem opaskę Ediemu natłukł punktów aż miło.
No, u mnie pierwsza kolejka po wielkim wietrzeniu zaprocentowała niezłym wynikiem, pomimo, że odebrali mi masę punktów za transfery. Zobaczymy, co będzie dalej, ale ustawię graczy ofensywnie i postaramy zaatakować pozycje gwarantujące walkę w pucharach.
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
Z okazji 200 lecie browaru w Połczynie-Zdroju ukazała się okolicznościowa książka. Nie jest to klasyczna monografia - do opowiedzenia historii browaru posłużył unikalny zbiór fotografii. Zestawione zostało tez kalendarium. Premiera książki miała miejsce 13 lipca podczas festyny na dziedzińcu...
Sweet stout z "kraftowej" linii browaru ze Lwowa. W składzie między innymi laktoza, cukier i ekstrakt z orzechów laskowych. Alkohol 5,3%, przy ekstrakcie początkowym 16%.
Barwa ciemnobrązowa.
Piana beżowa, dosyć trwała.
Aromat bardzo mocno kojarzący...
Podczas wakacyjnej wizyty w Słowenii udało mi się w końcu dotrzeć do porządnego browaru posiadającego własny wyszynk, innego niż większość restauracyjnych w tym kraju, oferującej byle jakie piwa w stałej odsłonie "jasne i ciemne".
Tektonik Kraft Pivovarna znajduje się...
Comment