Z tego co mi wiadomo to nie.
Zasada jest prosta:
jeśli słowo następne kończy się na Ą lub Ę, to w słowie poprzedzającym musi też być Ą lub Ę - ale i od tego są oczywiście (jak to w j. polskim) wyjątki. Można się w nich pogubić...
E tam idzie się do banku i prosi kasjerkę. Ja tak pozyskałam cały worek gumek recepturek nieodpłatnie
No proszę ile to się człowiek może nauczyć. W aptece recepturki są na pęczki zaś w banku na worki i to nieodpłatnie
No to mamy temat jak pozyskać recepturki. Czy są jeszcze jakieś pomysły? Może da się pozyskać recepturki jakąś metodą domową?
Ostatnia zmiana dokonana przez dkrasnodebski; 2006-02-10, 10:24.
Pamiętam, jak dziadek "robił" takie gumki ze starej dętki rowerowej
Fakt ja robiłam sobie ze starej dętki gumki do włosów, bo jakoś kiedyś trudno je było dostać (te gumki do włosów). A swoją drogą to kolejny temat nam powstaje: Przygody z gumką recepturką
Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2006-02-10, 10:24.
Lokal znajduje się w części Rotterdam Noord, blisko Rotterdam Centraal (około 550 m).
Mieliśmy w planie odwiedzić Hoevebrugsche Bierbrouwerij ale tak na dobrą sprawę nie ustaliłem czy ten browarek to kontraktowiec czy też warzy (już, jeszcze, w ogóle?) na własnym sprzęcie,...
Dwa dni zabawy, rozmów i odkrywania, czym naprawdę żyje browar.
Piwo na pierwszym planie – w programie mocna reprezentacja Rzemieślniczej Roboty i kilka strasznych stworów, Więcej na fb
Całkiem nowy lokal na wrocławskich Partynicach związany z Lobsterem.
Na ok. 20 kranach również piwa z innych browarów, w lodówce dodatkowo oprócz Lobstera widziałem m.in. Łażany, Schlenkerlę, belgijskie lambiki i krieki i inne.
Jest też lana kombucha robiona na miejscu....
Już 18 edycja Festiwalu na warszawskiej Legii. Piwo, wykłady, gry (na 3 piętrze), sporo stoisk z jedzeniem. Gratka dla kolekcjonerów etykiet piwnych, Zwłaszcza w czwartek można sporo etykiet pozyskać do zbioru..
Browar i wyszynk usytuowany w lokalu pod nasypem kolejowym, bardzo podobnie do wrocławskich lokali przy Bogusławskiego. Na zapleczu widoczna warzelnia i tanki.
Co ciekawe, w piątkowy wieczór niemal pusto przy ławach zarówno w środku jak i na zewnątrz.
Oferta na kranach to: ...
Comment