Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika monne

Zakaz sprzedaży w czasie pielgrzymki - Kraków

Collapse

X
- 

Gwoli ścisłości: papież mieszka w Watykanie a nie w Rzymie.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16Gdyby Włosi myśleli podobnie jak nasza władza, to w Rzymie powinna obowiązywać permanentna prohibicja.

Watykan - państwo Watykańskie, enklawa w Rzymie o powierzchni 44 hektarów, jest teokratyczną monarchią elekcyjną...Stato della Citta Vaticano liczy 879 mieszkańców (tyle jest paszportów watykańskich).

Niemniej jednak w paru sklepach w Watykanie alkohol i papieroski idą jak woda gdyż nie są obłożone cłami ani podatkiem. Kupują je na potęgę pracownicy Watykanu nie będący jej obywatelami (około 4 tys. ludzi).Comment
- 

07 zgłoś się 

W dzielnicy Wesoła w czwartek o 11 rano funkcjonariusze straży miejskiej zauważyli mężczyznę wychodzącego ze sklepu z reklamówką, w której miał sześć puszek piwa. "Strażnicy wezwali policję. Mężczyzna przyznał, że kupił piwo w sklepie, z którego wyszedł. Miał przy sobie rachunek z kasy fiskalnej" - powiedziała PAP Ewa Dzienio z zespołu prasowego warszawskiej straży miejskiej.

Oficer prasowy komendy rejonowej policji Praga Południe Alina Wądołkowska, poinformowała w rozmowie z PAP, że przesłuchano już ekspedientkę, która sprzedała mężczyźnie piwo. "Kobieta powiedziała, że wiedziała o zakazie, przyznała się do winy i zadeklarowała dobrowolne poddanie się karze" - powiedziała Wądołkowska.

Podkreśliła, że sprzedawczyni grozi kara grzywny za złamanie przepisu ustawy o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi.

Jak dodała, kara grzywny grozi również właścicielowi sklepu. "Ponadto rozważamy możliwość wystąpienia o odebranie mu koncesji" - powiedziała.

Poinformowała też, że mężczyzna, który kupił piwo został przesłuchany jako świadek. "Wskazał sklep i ekspedientkę, która sprzedała mu alkohol. Zostanie poddany nadzorowi dzielnicowego" - powiedziała.

(za onetem)Comment
- 

O7 zgłoś się - ciąg dalszy 

"Jeden przypadek złamania prohibicji wprowadzonej w Warszawie na czas papieskiej wizyty w mieście odnotowała stołeczna policja. Natomiast reporterom RMF FM udało się w ramach dziennikarskiej prowokacji kupić w czwartek alkohol w hotelowej restauracji Sejmu.

...(Przypadek, który opisał Żą. Nie bedę dublować. Wklejam zatem resztę)...

Reporterom RMF FM, w ramach dziennikarskiej prowokacji w czwartek udało się kupić w hotelowej restauracji Sejmu szklaneczkę whisky i piwo. Dopiero po interwencji reporterów w lokalu wywieszono kartkę z informacją o zakazie sprzedaży alkoholu.

Jak informuje RMF na stronie internetowej, "reporterka stacji złożyła wniosek o odebranie sejmowemu bufetowi koncesji na sprzedaż alkoholu".

Rzecznik marszałka Sejmu Marka Jurka Szymon Ruman nie chciał komentować zajścia w restauracji sejmowej. "Marszałek nie odpowiada za restaurację sejmową" - powiedział PAP Ruman. Jak dodał, należy w tej sprawie kontaktować się z Kancelarią Sejmu. Do czasu nadania depeszy PAP nie udało się skontaktować z szefową Kancelarii Sejmu Wandą Fidelus-Ninkiewicz.

Zdaniem wicemarszałka z PO Bronisława Komorowskiego, parlament powinien albo zachowywać się "mniej na pokaz, pouczając Polaków, czy mają pić alkohol, czy nie", albo bardziej dbać o to by kwestia sprzedaży alkoholu w Sejmie była regulowana bardziej "rygorystycznie" regulowana. W środę Sejm przyjął uchwałę ustanawiającą 1 czerwca (Dzień Dziecka) dniem bez alkoholu."

Gazeta.pl, Whisky w restauracji sejmowej mimo prohibicji, (frag.)Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2006-05-27, 05:38.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
 Piwo domowe -
 Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
 Reklama w BROWARZE
 PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
- 

Jestem ciekaw,czy legalnie można na terenie jakiegokolwiek zakładu pracy zakupić i wypić alkohol.Do tego jeszcze w godzinach pracy.  
 Ciekawym też jak zostaną ukarani właściciele sklepu w Warszawie i jak ta kara będzie się miała do zajścia w restauracji sejmowej.
 Banda sejmowych pijaków z pewnością nie da sobie odebrać przyjemności żłopania w pracy.  

Prawie jak Piwo
 SZCZECINComment
- 

Nie tylko Żą opisał, bo ja w tym temacie zrobiłem to parę godzin wcześniejPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaggykO7 zgłoś się - ciąg dalszy 
 (...)

...(Przypadek, który opisał Żą. Nie bedę dublować. Wklejam zatem resztę)...

(...) , a do tego zdublowałaś, bo o restauracji sejmowej też wkleiłem , a do tego zdublowałaś, bo o restauracji sejmowej też wkleiłem   (post #28)

Ostatnia zmiana dokonana przez iron; 2006-05-27, 10:04.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :) (post #28)

Ostatnia zmiana dokonana przez iron; 2006-05-27, 10:04.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
 Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
 Rock, Honor, OjczyznaComment
- 

E tam to tak NORMALNA wiadomość, że można ją zdublować kilka razyPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ironNie tylko Żą opisał, bo ja w tym temacie zrobiłem to parę godzin wcześniej , a do tego zdublowałaś, bo o restauracji sejmowej też wkleiłem , a do tego zdublowałaś, bo o restauracji sejmowej też wkleiłem   (post #28) (post #28) 

A poza tym to może mam cię w ignorowanych i nie zauważyłam Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2006-05-27, 10:07.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz! Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2006-05-27, 10:07.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
 Piwo domowe -
 Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
 Reklama w BROWARZE
 PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
- 

I vice versa - czyli w te i nazad i tak 10 razyPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk(...)

A poza tym to może mam cię w ignorowanych i nie zauważyłam    Ostatnia zmiana dokonana przez iron; 2006-05-27, 10:10.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :) Ostatnia zmiana dokonana przez iron; 2006-05-27, 10:10.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
 Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
 Rock, Honor, OjczyznaComment
- 

tak, ale nie w godzinach TWOJEJ pracy - w browarach tyskich (tak przynajmniej mówiła przewodniczka).Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PogoniarzJestem ciekaw,czy legalnie można na terenie jakiegokolwiek zakładu pracy zakupić i wypić alkohol.Do tego jeszcze w godzinach pracy.  
 ...Comment
- 

Mistrzu – no co Ty nie powiesz?Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MistrzuGwoli ścisłości: papież mieszka w Watykanie a nie w Rzymie.

Watykan - państwo Watykańskie, enklawa w Rzymie o powierzchni 44 hektarów, jest teokratyczną monarchią elekcyjną...Stato della Citta Vaticano liczy 879 mieszkańców (tyle jest paszportów watykańskich).

Niemniej jednak w paru sklepach w Watykanie alkohol i papieroski idą jak woda gdyż nie są obłożone cłami ani podatkiem. Kupują je na potęgę pracownicy Watykanu nie będący jej obywatelami (około 4 tys. ludzi).  
 A tak serio takich rzeczy nie trzeba mi tłumaczyć. To był skrót myślowy.Browar Hajduki.
 adam16@browar.biz
 Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment