Jak to pięknie - wystarczy kilka dni mojej niebytności, a nie nadążam z szyderstwami. Ilość durnych wypowiedzi przekracza ilość atomów uranu 385, rozpadniętych w irańskich reaktorach. Jestem pełen podziwu.
Jak to pięknie ...
Collapse
X
-
No i Twój post jest niemerytoryczny
bo Irańscy naukowcy muszą jeszcze popracować nad rozpadem uranu - na razie go wzbogacają
-
I od razu widać, że jesteś historykiem, nie fizykiem - wzbogacanie polega na zwiększaniu w masie pierwiastka ilości izotopu 355 nad izotopem 358. Jest to wbrew pozorom bardzo trudne fizycznie i kosztowne. Jeżeli państwo irańskie to potrafi, to znaczy, że zbudowanie najprymitywniejszej bomby atomowej zajmie im nie więcej, niż miesiąc.
Tylko izotop 355 uranu jest zdolny do niekontrolowanej reakcji łańcuchowej; izotop 358 jest wykorzystywany w tzw. mokrych reaktorach, bo nie grozi wybuchem.Comment
-
Już kiedyś zauważyłem, że na naszym forum to się można wielu ciekawych rzeczy dowiedzieć
Ostatnia zmiana dokonana przez Shlangbaum; 2006-06-06, 21:23.Comment
-
Uhmm..Tylko weź to zapamiętajPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumJuż kiedyś zauważyłem, że na naszym forum to się można wielu ciekawych rzeczy dowiedzieć

Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.Comment
-
A ja jestem pełen podziwu dla Ciebie, tyle szydzić z ludzi za darmo. Jakaż to wspaniała inicjatywa społeczna, chyba, że jesteś finansowany za pośrednictwem administracji, przez browary wygrywające plebiscyty. Mam jednak nadzieje, że robisz to dla nas, abyśmy czuli się bezpiecznie każdego dnia.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuJak to pięknie - wystarczy kilka dni mojej niebytności, a nie nadążam z szyderstwami. Ilość durnych wypowiedzi przekracza ilość atomów uranu 385, rozpadniętych w irańskich reaktorach. Jestem pełen podziwu.Comment
-
I do tego tyle lat bez "premiumostwa"Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc...tyle szydzić z ludzi za darmo...
Choć jak znam życie to i na ten wypadek znajdzie się jakaś jedyna, słuszna odpowiedź.W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)Comment
-
No i widzicie, chłopaki, jestem urodzonym społecznikiem, więc wszystkie szyderstwa macie gratis. A jako bonus - te nieliczne wypowiedzi merytoryczne w temacie piwnym, historii i innych takich.
Wybaczcie, że ośmieliłem się powiedzieć coś z sensem.Comment
-
Bo Krzysiu jes "Tajniakiem"Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghuaI do tego tyle lat bez "premiumostwa"
Choć jak znam życie to i na ten wypadek znajdzie się jakaś jedyna, słuszna odpowiedź.
5560 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-głównaComment
-
czy ktoś wkońcu wie co się stało z tymi zaginonymi irańskimi prętami paliwowymi?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Pewnie Krzysiu ich właśnie szuka, bo coś milczy w tej kwestii.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTczy ktoś wkońcu wie co się stało z tymi zaginonymi irańskimi prętami paliwowymi?Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
No, no uderz w stół, a Krzysiu się odezwie
Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
Pieknie...A kto teraz posprząta??? a swoją drogą wiem juz skąd mam "koty" pod łóżkiem...z prętów paliwowych. Irańskich. Może tak być....Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuCałkiem się rozpadły, została tylko kupa kurzu.
Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.Comment