"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Cudo - ostatni raz nad Gwdą w okolicach Jeleniego Ruczaju byłam 26 lat temu - trochę zdziczało
Ciekawe czy drewniany mostek jeszcze stoi, swego czasu próbowaliśmy go wykończyć krokiem marszowym i prawie się udało
P.S. Jeleni Ruczaj - miejsce obozów harcerskich, 8 km torami kolejowymi od Czarnego w kierunku do Szczecinka.
Pozostałości drewnianych mostków było na tym odcinku jakieś trzy lub cztery sztuki
Arturze, gratuluje wspaniałego wakacyjnego spływu! Gdybym ja tak mógł, to jeszcze wędki bym zamoczył w tej urokliwej rzece...
Widac też, że i Mycha lubi takie dzicz-wodne klimaty. Gratuluję Tobie żony, a Mysze - męża!
W 54. numerze Piwowara redakcja zanurza się w świat piw wędzonych. Czytelnik znajdzie tu zarówno fascynującą historię stylu, jak i praktyczne wskazówki dotyczące warzenia najlepszych koźlaków wędzonych w Polsce czy wyjaśnienia naukowe o związkach dymnych w piwie. Uzupełnieniem są kultowe...
Zawsze mam problem z nazwą i mimo, że często jeżdżę z trafieniem tam Ale jak już wjedziesz w ul. Sportową, a ma ona różne odcinki to już wiesz, że jesteś na miejscu.
Przy samym browarze jest sklepik. Ja browar zwiedzałem przed zlotem w Bałtowie, ale warto tam zajrzeć...
Nie bez szczypty złośliwości mówi się, że "belgia" (czytaj. belgijskie piwa) jest nudna. Jednym z pierwszych piw belgijskich, które w dawnych czasach wypiłem i całkowicie nie zrobiło na mnie wrażenia to był Duvel. Piwo w takim samym stylu jak to, które opisuję. Kupiłem (albo...
Comment