BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Kiedy dotarłem na miejsce po kilkunastominutowym spacerze z półwyspu na którym znajduje się starówka, spotkał mnie mały szok.
Po przedstawieniu się że jestem z Polski, gość zaśmiał się i powiedział - Ja też.
Mało tego ten co go tam widać też jest z Polski, a ten co warzy...
Ten Getränkemarkt nie jest typowym marketem napojowym, jakich wiele w Niemczech.
Znajduje się dość niedaleko polskich granic w Wittichenau (blisko Budziszyna, Saksonia - Górne Łużyce) i jest właściwie sklepem przybrowarnianym (browar Wittichenauer znajduje się ok 200 metrów...
Mocno przekombinowana kooperacja Magic Rock z De Molenem: imperialny stout oparty na przepisie na meksykański sos mole przyrządzany z papryczek chili, orzechów, przypraw i czekolady. Do zasypu dodano więc papryczki Chipotle, Ancho, Mulato i Pasilla,...
nie ma w tym żadnej tajemnicy, że podczas wizyty papieża można spotkać się z różnymi niedogodnościami, w tym zakazem sprzedaży alkoholi. wiedząc o tym z doświadczenia nabyłem trochę więcej na zaś. nie spodziewałem się tylko jednego, że bezalkoholowych również nie dostanę w czasie...