Maryhh. Spóżnione ale szczere życzenia dla Ciebie. Dopiero teraz Cię dojrzałem. Aby Ci piwko zawsze smakowało
"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne Moja strona www w początkowym okresie budowy
Cordel napisał(a) Oh, Proskater wszystkiego najlepszego najlepiej najdalej od nas...
Właśnie przeczytałem wypowiedzi , hmm nie wiem kogo bo kolegów proskatera i tego drugiego trudno nazwać ludźmi. NIestety potwierdzają wszystkie stereotypy dzieci jeżdżących na parapetach i słuchających hip hopu (przepraszam tych którzy tacy nie są - wszak zaprzeczającyh temu stereotypowi jest kilka osób na forum - ale na każdym kroku widzę zbyt dużo takich chodzących "stereotypów") chamstwo i żenujący poziom intelektualny, Temat jest zamknięty ale niestety tylko na forum, bo za oknem to oni tworzą dzisiejszą Polskę - co może tylko boleć. Nie życzę ci prosketorze niczego najlepszego, bo i tak nie umiałbyś z tego skorzystać. Ogarnia mnie tylko smutek, że taki smród zatruwa naszą Ziemię.
Pewnie to wszystko niewarte tych słów, ale niedawno narodzony syn sprawia, że wiele myślę, o jego wychowaniu i przynajmniej nauczenia - myślenia, żeby nigdy nie był takim czymś.
Ostatnia zmiana dokonana przez zythum; 2004-03-10, 23:50.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Być może to zwykły przygłup, ale to brzmi tak jakbyś miał ochotę go odstrzelić...No chyba, że pisząc o "smrodzie" chodziło Ci o zjawisko a nie samą osobę tego pro coś
Chodziło mi o zjawisko - a moje ostre słowa wypływają z obawy o mojego syna - jak go wychować, żeby zapobiec jego degeneracji, a jednocześnie nie zabić w nim wolności myślenia i działania. Normalnie nie napisałbym tego tak ostro.
Zythum, a jak pokolenie twoich rodziców patrzyło na punkowców? Tak samo - upadek obyczajów, chamstwo i żenujący poziom intelektualny. Ty deprecjonujesz pasję kolesi jeżdżących na deskorolkach ("dzieci jeżdżące na parapetach") dokładnie tak samo jak ciebie odżegnywano od czci i wiary za kontestację (dzieci-śmieci, brudasy itp.)
Spojrzyj na świat trochę trzeźwiej. Jak to było? W młodzieży najbardziej denerwujące jest to, że już do niej nie należymy.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
To już 10 lat! Przybywajcie na potrójne urodziny, które jak co roku, Same Krafty świętują wspólnie z Piwnym Podziemiem oraz z Samymi Kraftami vis-à-vis. W programie piwka urodzinowe po dychaczu, wintydże w lodówkach oraz duuużo grodziskiego. W planie premiera grodziskiego z burakiem w kooperacji...
Mini browar Rychtik śmiało można zaliczyć do kategorii mikrusów. Browarek znajduje się w ogrodzie domu rodzinnego w nowo wybudowanym budynku.
Od 1 czerwca 2024 r. działa już legalnie i warzy się przy użyciu własnej technologii. Michal Švrček, to właściciel, piwowar, oraz były elektryk,...
Comment