BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Czy to nie dziwne, że nikt tego miejsca jeszcze nie opisał? Wyszukiwarka nic nie pokazała pomimo wpisywania różnych opcji. A to przecież starówka, zaledwie 300 m od głównego dworca DB, więc raczej odwiedzających nie brakuje, zapewne z Polski również. A jak wyczytałem na stronie...
Kolejny lokalik z długą historią... Był tu kiedyś lokal gastronomiczny z takim babcinym wystrojem, z wernisarzami artystów plastyków i muzyków. Piwnie była tragedia, bo lany Żywiec, ale z butelki bywały piwa z Piwojada. Podczas ostatniej wędrówki po mieście nogi mnie znów tu zaniosły....
Szperając w archiwum browar.bizowym zauważyłem, że problematyka browaru w Głuchołazach nie posiada odrębnego wątku (i w ogóle nie jest zbyt bogato reprezentowana). Postanowiłem to uzupełnić, dodając na początek nowego wątku kilka informacji (by temat nie był gołosłowny). W trakcie...
Jakobsland został założony w 2016 roku przez trzech gostków: Amerykanina i mieszkańca RPA oraz lokalsa w Hiszpanii, w urokliwym i turystycznym miasteczku Santiago de Compostela. Piwo miało premierę na FDP w zeszłym roku, a zostało uwarzone w kooperacji z Widawą. Termin ważności do 2027 roku...
Pszenica "powered by Perlenbacher" czyli z Lidla.
Nie chwalą się co to za browar, ale w sieci jednoznacznie wskazują na Eichbaum.
Nie jest to zatem coś nieznanego na naszym rynku, bo piwa z tego browaru to również
marketowa marka Kauflandu.