Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Metka

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • Metka

    Dzis doznalem szoku. Moja dziewczyna, ktora jest z poludnia Polski (swietokrzyskie/Krakow), stwierdzila, ze nie wie, co to jest metka. A wy? Znacie ta wedline? Lubicie?
    Lotna ekspozytura browaru

    Też Was kocham.

  • #2
    Znamy i lubimy. Trzeba tylko mieć dobre źródło, bo z jakością w/w różnie bywa.
    Dick Laurent is dead.

    Comment


    • #3
      Nie znam i nie lubię.
      na to wylata z bufetu dama
      pierwś jej z biusthaltra wytryska
      mówi że ze mnie jest kawał chama
      i grabe w oko mnie wciska

      Comment


      • #4
        Znam, tatar dla ubogich, spożywam właśnie "tatarską". W Niemczech mają mocniej zmielone o konsystencji pasztetowej.

        Comment


        • #5
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
          Znam, tatar dla ubogich, spożywam właśnie "tatarską".
          To jest tylko jeden z rodzajów metek.
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

          www.wrowar.com.pl



          Comment


          • #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
            (...)W Niemczech mają mocniej zmielone o konsystencji pasztetowej.
            Osobiście najbardziej preferuję metkę cebulową, która akurat jest grubo mielona.
            Piwna turystyka według abernackiego

            Comment


            • #7
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedzi
              Dzis doznalem szoku. Moja dziewczyna, ktora jest z poludnia Polski (swietokrzyskie/Krakow), stwierdzila, ze nie wie, co to jest metka. A wy? Znacie ta wedline? Lubicie?
              Niemożliwe, ja dopiero w Krakowie dowiedziałem się co to jest. Ale wolę klasycznego, kresowego tatara
              Wiara w autorytet skraca drogę poznania i uwalnia nas od wysiłku - Święty Augustyn

              Władza, która nie istnieje dla wolności, nie jest władzą, tylko przemocą - J. Acton

              Robienie własnego piwa to fun, picie własnego to już lekka megalomania - Seta :D

              Comment


              • #8
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
                Niemożliwe, ja dopiero w Krakowie dowiedziałem się co to jest. Ale wolę klasycznego, kresowego tatara
                tatar to tatar a metka to metka , ja też lubię cebulową
                Mniej książków więcej piwa
                Browar Largus




                Comment


                • #9
                  A mi najbardziej podchodzi cebulowa i łososiowa /oczywiście nie z łososia/
                  Save water, drink beer ...

                  http://www.parowozy.com.pl/
                  http://www.kamery.wolsztyn.pl/
                  https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

                  Comment


                  • #10
                    Niedawno kupiłem ale była jakaś podprawiona chemią.

                    Tam w Krakowie to nie widzą co dobre
                    Milicki Browar Rynkowy
                    Grupa STYRIAN

                    (1+sqrt5)/2
                    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                    No Hops, no Glory :)

                    Comment


                    • #11
                      Znamy a lubimy średnio na jeża.
                      Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                      1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

                      Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                      Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                      So von Natur, Natur in alter Weise,
                      Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                      Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

                      Comment


                      • #12
                        Poznałem w Gdańsku (moja teściowa to kupuje). Nigdy dotąd nie jadłem. Tatara mojej mamy uwielbiam.
                        Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

                        Comment


                        • #13
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedzi
                          Dzis doznalem szoku. Moja dziewczyna, ktora jest z poludnia Polski (swietokrzyskie/Krakow), stwierdzila, ze nie wie, co to jest metka. A wy? Znacie ta wedline? Lubicie?
                          Ale mowa o tej oryginalnej z mięsa nutri czy o podróbach tamtego smaku niezapomnę ale i te teraźniejsze są dobre
                          Mocne piwo, gryząca tabaka i dziewka w zdobnej szacie są teraz w moim guście

                          Comment


                          • #14
                            Do nutrii i tak powinni coś dorzucić bo gryzoń ten choć smaczny to jednak ma bardzo suche mięso i wiem ze zawsze do wusztu z nutrii przynajmniej u mnie dorzucało się trochę słoniny czy tłustego boczku z wieprzka (ofkoz zmielonego na papkę).
                            "Jak tam było, tak tam było,
                            Ale jeszcze nigdy tak nie było,
                            Żeby jakoś nie było."

                            Comment


                            • #15
                              He, określeniem "metka" początkujący pakerzy określają metanabol ...
                              Żą coś wspominał, że zamierza na zlot przypakować, a tu się deklaruje, że chyba jednak bez sterydów .
                              Przechodząc jednak do metki - wędliny, mam wrażenie, że pochodzi ona z Niemiec i dlatego bardziej znana jest na terenach b. zaboru pruskiego...

                              Comment

                              Working...
                              X