Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Metka

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • #16
    Ileś lat temu metka łososiowa bardzo mi smakowała i też jak wiele osób myślałem, że ma w sobie łososia. Dziś metki ze zwykłego sklepu czy marketu bym nie tyle co nie kupił, ale nawet nie wziął za darmo. W marketowych metkach jest nawet poniżej 40 % mięsa, reszta to chemia. Metka łososiowa według tradycyjnego przepisu powinna być wędzona, ta w marketach nigdy nie była nawet w pobliżu wędzarni. "Wędzenie" takiej metki przypomina proces nakładania lakieru na blachy auta, spryskuje się sztucznym aromatem, po którym wydaje się , że metka była wędzona. Prawdziwa metka, np łososiowa nie mająca w sobie nic sztucznego i naprawdę wędzona w wędzarni kosztuje ok 15-25 złotych za kilogram. Teraz porównajcie sobie po jakich cenach widzicie te metki z marketach.

    Comment


    • #17
      Jestem z miasta, w którym chodzi się na nogach, a nie pieszo i wychodzi na pole, a nie na dwór i też nie wiem co to jest metka
      Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

      Comment


      • #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeter Wyświetlenie odpowiedzi
        Jestem z miasta, w którym chodzi się na nogach, a nie pieszo i wychodzi na pole, a nie na dwór i też nie wiem co to jest metka
        Ale z Huty go Twojego miasta to już "z buta" chłopaki chodzą
        Wiara w autorytet skraca drogę poznania i uwalnia nas od wysiłku - Święty Augustyn

        Władza, która nie istnieje dla wolności, nie jest władzą, tylko przemocą - J. Acton

        Robienie własnego piwa to fun, picie własnego to już lekka megalomania - Seta :D

        Comment


        • #19
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeter Wyświetlenie odpowiedzi
          Jestem z miasta i wychodzę na pole
          Przecież to się wzajemnie wyklucza
          4905 kapsli z wypitych piw
          874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
          "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
          http://latarniknj.web-album.org/
          Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell

          Comment


          • #20
            Metka wędzona i tatarska pewnego producenta z mojego miasta jest najlepsza.Nic nie trzeba doprawiać.

            Comment


            • #21
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika crocco Wyświetlenie odpowiedzi
              Metka wędzona i tatarska pewnego producenta z mojego miasta jest najlepsza.Nic nie trzeba doprawiać.
              No to zrób kryptoreklamę i podaj nazwę - chętnie spróbuję, bo metki wszelakie (poza sojowymi) lubię...
              bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
              Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
              Rock, Honor, Ojczyzna

              Comment


              • #22
                Haga-robią różny badziew wędliniarski ale w tym mają mistrza.

                Comment


                • #23
                  Moim zdaniem każdą metkę po rozsmarowaniu na razowcu (ze słonecznikiem ) trzeba posolić i popieprzyć (najlepiej grubo mieloną solą & pieprzem). Jak trafię "Hagę", to zo-ba-cy-my...

                  Comment


                  • #24
                    skoro metka jest dla pakerów
                    (znam i mogę zjeść,
                    pochodzenie mam wschodnio-odzyskane),
                    to dla kogo jest palcówka?
                    no?
                    veni, emi, bibi

                    Comment


                    • #25
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
                      Moim zdaniem każdą metkę po rozsmarowaniu na razowcu (ze słonecznikiem ) trzeba posolić i popieprzyć (najlepiej grubo mieloną solą & pieprzem). Jak trafię "Hagę", to zo-ba-cy-my...
                      Ich tatarskiej naprawdę nie trzeba chyba,że lubisz spieczone podniebienie.

                      Comment


                      • #26
                        No to chyba będę musiał się wybrać do Rybnika albo Wodzisławia, żeby sprawdzić najlepszą metkę na tym padole.

                        Swoją drogą mieszkam od urodzenia w okolicy, a firmy nie znam. Tatara uwielbiam i jadam, kiedy tylko nadarzy się okazja, a firmy zupełnie nie kojarze...

                        Comment


                        • #27
                          Też bym jej nawet nie reklamował ze względu na ludzi którzy tam władają i układy.Mam ich 800m od siebie.

                          Comment


                          • #28
                            U mnie metka jest właściwie w każdym mięsnym, z jakością niestety różnie to bywa, można trafić na egzemplarze nie do przeżucia. Natomiast ogólnie rzecz biorąc bardzo sobie cenię ten rodzaj wędliny. Jeśli chodzi o producentów to niezła jest metka od Spychalskich lub metka wędzona GS Pruszcz (regionalni producenci), inne trudno mi polecić, bo naprawdę różnie to bywa.
                            Last edited by barthez; 04-01-2012, 16:03.

                            Comment

                            Working...
                            X