Witam wszystkich.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • alek033
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2013.05
    • 1

Witam wszystkich.

Jestem początkującym piwowarem
    Udało mi się uwarzyć 11warek piwa jednak wciąż mam małą wiedzę i sporo pytań.
    Mam nadzieję że na forum zdobędę odpowiedzi na moje pytania, oraz będę czerpał z wiedzy doświadczonych piwowarów.
    Pozdrawiam Alek.
  • Basik
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.06
    • 1308

Mhmm 11 warek (zwłaszcza udanych), to już nie aż taki początkujący Witaj na forum.
    Na pewno znajdziesz tu odpowiedzi na swoje pytania. Byłoby jednak miło, gdybyś wypełnił swój profil (brodacz w prawym, górnym rogu).

Comment

Related Topics

Collapse

• Serokomlak
      Szwecja, Kalmar, Polhemsgatan 30, Ängöl AB
      Serokomlak
      Kalmar to miasto portowe (40 tys. mieszkańców) nad Cieśniną Kalmarską, znane z historii z Unii Kalmarskiej z 1397 r., wiążącej Szwecję, Danię i Norwegię unią personalną. W jej następstwie, na zamku w Kalmarze, koronowano władcę tych trzech królestw skandynawskich - Eryka Pomorskiego...
      2025-09-28, 21:34
    • xborsuk
      Borsucze przygotowania do warzenia i pytania bez odpowiedzi.
      xborsuk
      Witajcie.
      Od dobrego miesiąca studiuje to i inne fora z Waszymi doświadczeniami, podpowiedziami i radami. Nabyłem też książki, które zdążyłem przestudiować. Do mojej pierwszej próby piwowarskiej wszakże zostało trochę czasu bo zaplanowałem ją na przełom sierpnia i września...
      2011-06-25, 20:15
    • ART
      Rotterdam, Vijverhofstraat 10, Brewpub Reijngoud
      ART
      Reijngoud znajduje się w północnej części Rotterdamu (Rotterdam Noord), w starym obszarze Hofbogen — pod dawną trasą kolejową umiejscowiony we wnękach estakady podobnie jak lokale na Bogusławskiego we Wrocławiu, tyle że tu elewacja jest otynkowana a wnęki są ze sobą połączone wewnętrznie....
      2025-09-18, 11:55
    • Dimatteo84
      Serwus
      Dimatteo84
      Piwowar domowy z Krakowa. Na końcie ponad 80warek. Chętnie odpowiadam na pytania, i z nadzieją oczekuję na odpowiedzi na pytania zadawane przeze mnie.
      2018-11-21, 21:42
    • TOM3K
      Dwa pytania o piwo z brew kitu.
      TOM3K
      Witam.
      Mam dwa pytania.
      1. Czy jak rozcięczę puszkę brew kitu 1,7Kg w 5 litrach wody to otrzymam 6,7L nastawu?
      2. Chciałbym podnieść Blg z 12 na 14 za pomocą glukozy aby podnieść zawartość alkoholu ale bez wyczuwalnej szkody. Czy to dobry pomysł?
      2018-06-06, 14:23
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...