Witam PrzemasBDG

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • PrzemasBDG
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2013.06
    • 42

    #1

    Witam PrzemasBDG

    Witam.
    Jestem zdeklarowanym amatorem piw wszelakich. Do tej pory jako konsument ze złotą kartą lojalnościową wszystkich okolicznych sklepów z piwem, zarówno w pobliżu zamieszkania jak i na wyjazdach
    Po wielu latach picia tego co stworzył ktoś inny, postanowiłem "wypić piwo, którego sobie naważyłem". Tak trafiłem tutaj i cieszę się tym bardziej, że to forum jest nie tylko o robieniu ale również o piciu i o wszystkim innym dookoła piwa.
    Jestem u siebie
    Keepers of the Faith
  • kony
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.08
    • 1701

    #2
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PrzemasBDG
    naważyłem
    No to na dzień dobry słownik w dłoń i sprawdzamy subtelną różnicę pomiędzy warzeniem i ważeniem, piwoszowi nie przystoi tej różnicy nie być świadomym.
    Na pocieszenie, nie jesteś pierwszy i nie ostatni
    Zdrówko

    Comment

    • PrzemasBDG
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2013.06
      • 42

      #3
      wstyd
      Keepers of the Faith

      Comment

      Related Topics

      Collapse

      • PrzemasBDG
        BWŚBW PUNXBROWAR czyli BydgoskoWarszawskoŚwiekatowskiBrowarWłasny
        PrzemasBDG
        Witam.
        Jestem zdeklarowanym amatorem piw wszelakich. Do tej pory konsument ze złotą kartą lojalnościową wszystkich okolicznych sklepów z piwem, zarówno w pobliżu zamieszkania jak i na wyjazdach
        Po wielu latach picia tego co stworzył ktoś inny, postanowiłem "wypić piwo,...
        2013-07-10, 13:03
      • Joosto
        Piwa dolnej fermentacji z brewkitu
        Joosto
        Witam.
        Chciałbym rozpocząć przygodę z ważeniem pierwszego piwa z brewkitu.
        Temperatura w pomieszczeniu gdzie będzie fermentowało piwo to stałe 15 st. C
        Który rodzaj brewkitu będzie najbardziej odpowiedni dla takiej temperatury?

        Proszę o wyrozumiałość...
        2015-12-28, 16:33
      • marian1310
        WITAM !! WSZYSTKICH PIWOWARÓW
        marian1310
        Witam jeszcze raz !! Jestem nowy i postanowiłem naważyć sobie piwa. Po części już sobie naważyłem jak żoneczka się dowiedziała o moim zamiarze.Mam nadzieję że ktoś mnie wciągnie w tajnki warzenia piwa.Mam doświadczenie z robieniem wina domowego z bdobrym wynikiem.
        2005-05-27, 13:55
      • xxx9
        warzenie piwa przenicznego
        xxx9
        Witam
        Przygotowuję sie do warzenia piwa przenicznego.Mam jednak pytanie do forumowiczów. Czy do tego piwa potrzebne są specjlne drożdże?
        Czy jest jakaś różnica w zastosowaniu ekstraktu przenicznego i słodu?
        Oto przepis według, którego chę warzyć to piwo.
        5 kg...
        2004-01-13, 13:49
      • endriu3000
        Kto pije jaki typ browara i dlaczego? jak wypuścić lokalne browary na rynek ogólnopol
        endriu3000
        AMBER się nie wkręci to pewne, mają inny Target. Stawiają na piw raz: zdrowa żywność (Żywe) - niepasteryzowane.
        dwa: Koźlak jest na pół piwem ciemnym, więc jeśli postawili na piwo typu bock, nie będą wchodzić jeszcze w portera, bo to nieopłacalne i marketingowo bez sensu....
        2007-11-09, 15:47
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...