Witam PrzemasBDG

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • PrzemasBDG
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2013.06
    • 42

    #1

    Witam PrzemasBDG

    Witam.
    Jestem zdeklarowanym amatorem piw wszelakich. Do tej pory jako konsument ze złotą kartą lojalnościową wszystkich okolicznych sklepów z piwem, zarówno w pobliżu zamieszkania jak i na wyjazdach
    Po wielu latach picia tego co stworzył ktoś inny, postanowiłem "wypić piwo, którego sobie naważyłem". Tak trafiłem tutaj i cieszę się tym bardziej, że to forum jest nie tylko o robieniu ale również o piciu i o wszystkim innym dookoła piwa.
    Jestem u siebie
    Keepers of the Faith
  • kony
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.08
    • 1701

    #2
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PrzemasBDG
    naważyłem
    No to na dzień dobry słownik w dłoń i sprawdzamy subtelną różnicę pomiędzy warzeniem i ważeniem, piwoszowi nie przystoi tej różnicy nie być świadomym.
    Na pocieszenie, nie jesteś pierwszy i nie ostatni
    Zdrówko

    Comment

    • PrzemasBDG
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2013.06
      • 42

      #3
      wstyd
      Keepers of the Faith

      Comment

      Related Topics

      Collapse

      • PrzemasBDG
        BWŚBW PUNXBROWAR czyli BydgoskoWarszawskoŚwiekatowskiBrowarWłasny
        PrzemasBDG
        Witam.
        Jestem zdeklarowanym amatorem piw wszelakich. Do tej pory konsument ze złotą kartą lojalnościową wszystkich okolicznych sklepów z piwem, zarówno w pobliżu zamieszkania jak i na wyjazdach
        Po wielu latach picia tego co stworzył ktoś inny, postanowiłem "wypić piwo,...
        2013-07-10, 13:03
      • Joosto
        Piwa dolnej fermentacji z brewkitu
        Joosto
        Witam.
        Chciałbym rozpocząć przygodę z ważeniem pierwszego piwa z brewkitu.
        Temperatura w pomieszczeniu gdzie będzie fermentowało piwo to stałe 15 st. C
        Który rodzaj brewkitu będzie najbardziej odpowiedni dla takiej temperatury?

        Proszę o wyrozumiałość...
        2015-12-28, 16:33
      • beaviso
        Hrubieszów, Dwernickiego 4d, Browar Sulewski
        beaviso
        Browar Sulewski odwiedziłem wkrótce po jego otwarciu, 10.09.2013. Z tej wizyty stworzyłem recenzję na portal Gastronauci.pl, którą tutaj przytaczam - i zachęcam do wizyt. Piwo bardziej dla zwolenników chmielenia. Hrubieszów = chmiel, Zamość = słód, tyle w skrócie. Bardzo ciekawe piwo Dunkel...
        2013-10-24, 02:18
      • konio
        piwko
        konio
        Po przeczytaniu artykułu w gazeie (nie pamiętam jakiej) o warzeniu piwa w domowych warunkach (i ilościach) decyzja była krótka - czemu nie spróbować można i przy minimalnym nakładzie finansowym - bo gdy nie wyjdzie i sie zrażę to strata minimalna- Postanowiłem zostać jak ja to nazywam browamatorem....
        2002-05-18, 18:46
      • mark333
        Witam Wszystkich Piwowarów
        mark333
        Witam wszystkich. Trafiłem do was z forum C2H5OH i chyba już tu zostane na długo.Bo moje wyroby wysoko % sporzywam okazjonalnie a piwko to już zupełnie inna sprawa.Narazie będe mało aktywny będe tylko studiował to forum zanim zaskocze o co chodzi z tym ważeniem ''A gdy już zacznie...
        2009-10-04, 13:14
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...