Cześć i czołem, od niedawna lubuje się w piwach rzemieślniczych, stąd moja obecność na forum, do zobaczenia w tematach o piwie!
Czołem
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Lubelskie Targi Piw Rzemieślniczych to impreza dla prawdziwych smakoszy piwa. Po raz 8 odbędzie się spotkanie z najlepszymi browarami, które przywiozą ze sobą między 200 a 300 różnorodnych gatunków piw. Będą to 2 intensywne dni i JEDNO najlepsze miejsce pod słońcem: LUBLIN!-
Channel: Festiwale piwne
2024-09-21, 16:23 -
-
doskonała zabawa do późnych godzin nocnych, w klimacie dobrego piwa, świetnej muzyki i niezapomnianej atmosfery. Największy pub w mieście – tylko raz w roku!-
Channel: Biesiady piwne, koncerty i inne
2025-08-14, 14:56 -
-
Już po raz drugi na olsztyńskiej plaży miejskiej odbędzie się Olsztyński Festiwal Piw Rzemieślniczych.
Atrakcje:- 18 browarów
- 2 producentów cydru
- 11 foodtrucków
- wspaniali piwowarzy domowi z Warmińsko-Mazurskiego oddziału terenowego Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych
2018-08-27, 11:59 -
Od stosunkowo niedawna dostępne są dla piwowarstwa specyfiki oddrożdżowe, w których te organizmy produkują aromaty znane nam z chmielu.
Np.
Czyli może to zastąpić częściowo lub całkowicie użycie chmielu aromatycznego. Na razie piszą o zastosowaniu w piwach...-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
"Modern West Coast IPA"
Ekstr. 15%
Alk. 6,5%
Chmiele: Mosaic, Petit Blanc, HBC 1019 (ten ostatni jest występuje od niedawna pod komercyjną nazwą Dolcita). Dwa amerykańskie chmiele i francuski Petit Bland/
Aromat - po otwarciu puszki jest nuta nafty...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-10-04, 22:53 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment