BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Witam!
Jakiś czas temu naszedł mnie szalony pomysł, coby samemu uwarzyć piwo. Będąc na tegorocznych dniach piwa we Wrocławiu spotkane osoby (wszystkich jeszcze raz pozdrawiam, w tym kolegów z http://browar.1hand.pl/ ) tylko utwierdziły mnie w tym przekonaniu. Polskie koncernowe piwa nie nadają...
Hej wszystkim,
To mój 1 post tutaj więc na początek się przedstawię. Nazywam się Dawid i piwo zacząłem robić kilka lat temu ale z ekstraktow. W sumie 4 warki w tym jedną z brew kitu. Miałem długą przerwę spowodowaną wyprowadzka, wynajmowane mieszkanie itp. Ogólnie brak warunków....
Szukam archiwalnych nr Piwowara, interesują mnie nr 6-12, mogą być używane, kompletuję. Jeśli ktoś ma na odsprzedanie lub wie, gdzie jeszcze osiągalne są nowe, będę wdzięczny z informację.
Na wstępie witam wszystkich bo to mój pierwszy wpis na forum, choć czytam od kilku miesięcy...
Na razie mam - tak myślę - dostateczną wiedzę teoretyczną na początek o procesie i efektach warzenia/fermentacji/leżakowania. Praktyki jednak praktycznie zero, pierwszy brewkit bulka...