BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Mam do sprzedania zestaw do domowego warzenia piwa w skład którego wchodzi: - garnek emaliowany z pokrywką o pojemności 30L 200 zł - drewniana warząchew (łyżka) 10 zł - śrutownik stołowy 200 zł - chłodnica zanurzeniowa ze stali nierdzewnej 100 zł - refraktometr 0-40°Brix'a...
Mam pytanie. Chciałbym zrobić piwo z brewkitu używając do tego ekstraktu słodowego. Wszystko mam przygotowane, ale problem w tym, że obie puszki (brewkit oraz ekstrakt) są przeterminowane około dwa lata.
Pasja do warzenia piwa z piwowarstwa domowego przerodziła się bycie browarem kontraktowym, a od kwietnia 2023 roku Castellum Brewery stał się browarkiem stacjonarnym.
Pomysłodawcami tego przedsięwzięcia jest trzech przyjaciół: Martin, Arnošt, Vit, a dwóch pierwszych pełni zaszczytną...
Witam
To mój pierwszy brewkit na 1kg polepszaczu piwa i drożdżach saflager W34/70 zrobiłem 1 marca temperatura w piwnicy 14/15 stopni.21litrów a BLG 14.5
Prawie przestało bulgotać około 10 marca zmierzyłem BLG i było 5.
13 marca znowu mierzyłem i dalej to samo więc przelałem...
Harpagan, od wielu lat dobrze znany wszystkim piwoszom z nietuzinkowych piw o odjechanych nazwach, jako kolejny kontrakt może się już pochwalić własnym browarem. Tak uczynił Łukasz Grudzień zapraszając do Kostrzyna Wkp. naszą 6-osobową ekipę nazajutrz po Poznańskich Targach Piwa, czyli...