Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Witam

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Brayan73
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2015.03
    • 19

    #1

    Witam

    witam
    Od dłuższego czasu zbierałem się z chęcią zrobienia własnego piwka.
    Skompletowałem sprzęt i ruszyłem w piwną podróż.
    W środę nastawiłem pierwszą warkę z brew kita
    teraz tylko czekać
    pozdr.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Brayan73; 2015-03-07, 11:42.
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19360

    #2
    Witaj i nie krępuj się z czytaniem forum, by pogłębiać wiedzę.

    Comment

    Related Topics

    Collapse

    • bo-cube
      Długo to trwało ale ruszyłem
      bo-cube
      Zaczęłem swoje warzenie od brew-kita Coopers'a z dodatkiem estrkatów z WES.Jak zwykle moje poczynania spotkały się z kpinami w moim rodzinnym domu, ale niezrażony tym uwarzyłem swoje pierwsze piwo amatorskie. Po pierwszych trzech, tygodniowych butelkach można powiedzieć że smakuje i pachnie...
      2004-11-20, 23:43
    • Stumbras_3City
      Pierwsza warka z Brewkitu, wysoka mętność
      Stumbras_3City
      Witam,

      na wstepnie chcialbym powitac szanowne towarzystwo piwowarskie.

      Tydziej temu tj 12.01 postawilem swoje pierwsze piwo z brewkitu. Nie robilem tego pod wpływem impulsu itd tylko przymierzalem sie do tego pół roku. Skompletowalem potrzebny sprzet oraz nabylem niezbedna...
      2016-01-19, 23:26
    • ferox
      Warszawa - słód
      ferox
      Witam wszystkich,jestem poczatkujacym piwowarem (pare dni temu nastawilem swojego pierwszego brew-kita ) . Zamierzam zrobic nastepna porcje porzadnie z zacieraniem, skompletowalem juz prawie caly sprzet i mam spory problem: wychodzi na to, ze najwiecej kosztuje ten nieszczesny slod. Czy ktos sie...
      2005-09-13, 10:11
    • piwosz_andrzej
      Intensywność gotowania brzeczki.
      piwosz_andrzej
      Witam. Właśnie skompletowałem cały sprzęt potrzebny do zrobienia pierwszej warki z procesem zacierania, przeczytałem sporo informacji na różnych forach oraz książkę Lehrla „Domowe warzenie piwa” i w sobotę zamierzam pierwszy raz zacierać. Wydaje mi się, że generalnie wszystko już...
      2014-11-27, 22:49
    • zielak1973
      Słód śrutowany,jaka trwałość?
      zielak1973
      Witam wszystkich ,jest to mój pierwszy post na tym forum,do tej pory zadowalałem się czytaniem,teraz jednak mam problem.Właśnie robiłem porządki i znalazłem 2kg słodu pilzneńskiego oraz 2kg pszenicznego ześrutowanego 7 tygodni temu ,słód jest suchy szczelnie
      zapakowany o normalnym...
      2009-06-13, 10:32
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...