BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Rozgrzewajmy zimę solidną dawką piwnej rywalizacji!
Zima wydaje się nam jeszcze daleka , ale do zimowego XV Krakowski Konkurs Piw Domowych należy się zacząć przygotowywać już niedługo!
Dwa z sześciu stylów zostały opublikowane już w maju- a...
Mam pytanie w kwestii drożdży płynnych, jako że nigdy ich wcześniej nie używałem, to czy ktoś mógłby mi tak łopatologicznie wyjaśnić jak należy je zadawać? Jak je wcześniej przygotowywać?
Na instrukcji uzytkowania w np. twoimbrowarze jest...
Triavna nie leży na szczególnie uczęszczanych szlakach turystycznych, przynajmniej dla gości z zagranicy którzy najczęściej zaglądają do pobliskiego Velikego Tyrnova. Ale wśród Bułgarów, jak zauważyłem małe miasteczko położone w dolinie górskiej, ma niezłe wzięcie.
Centrum...
Przybyłem do Hlízova w piękną, upalną sobotę 12.08.2023. Dojazd zapewniają pociągi osobowe jeżdżące na odcinku Kolín - Kutná Hora, z przystanku kolejowego do browaru jest 200 m.
Browarek oficjalnie polał swe pierwsze piwa w październiku 2022. Powstał on na terenie dawnego majątku...
Mam nadzieję, że piszę w odpowiednim miejscu forum - jeśli nie, proszę o korektę. A przybyłem tutaj, poszukując pomocy. Znalazłem w necie kiedyś ciekawy challenge, mianowicie gość kupił piwo z każdego państwa, które grało w piłkarskich mistrzostwach świata i...