Dzień dobry, cześć i czołem z Gdanska :)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • piwowarJR
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2016.04
    • 3

Dzień dobry, cześć i czołem z Gdanska :)

Witam. Zainteresowałem się piwowarstwem niedawno za pomoca kopyrowych filmików i postanowiłem nawarzyc co nieco. W niedzielę nastawilem Dark Ale Coopersa, mam nadzieję że wszystko wyjdzie wiąże z forum nadzieję na uzyskanie porad odnośnie warzenia i technik z tym związanych. Pozdrawiam wszystkich piwowarów tych zaawansowanych i początkujących.
  • Jimmy_jb
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.11
    • 911

Witaj. Powodzenia w warzeniu. Na faceebooku jest grupa "pomorscy piwowarzy domowi" - polecam dołączyć.
    Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna

Comment

Related Topics

Collapse

• ART
      Nowy Browar Gdański, APA Gdańska
      ART
      Zdaje się całkiem niedawno zaczęli puszkować swoje piwa. Dwa lata temu tylko butelki z zawieszką można było kupić na wynos. A ten egzemplarz zakupiony wysyłkowo przez OMB.

ekstr 11.5 / 4,7 alk.

Bardzo dobrze pijalne jaśniuteńkie i lekkie w odbiorze piwo. Chmielenie...
      2025-01-05, 01:03
    • ART
      Bielkówko, ul. Gregorkiewicza 1, Sklep Firmowy Browaru Amber
      ART
      Stosunkowo niedawno otwarty

Sklep znajduje się na terenie Browaru Amber w Bielkówku, w pobliżu Gdańska. Bielkówko to malownicza miejscowość na Kaszubach, znana z tradycji piwowarskich i naturalnego krajobrazu. Browar Amber, założony w 1994 roku, jest jednym z pionierów piwowarstwa...
      2025-07-06, 14:18
    • Heisenberg
      Zakażenie czy dalsza fermentacja?
      Heisenberg
      Cześć wszystkim
      Dopiero zaczynam przygodę z piwowarstwem. Zakupiłem zestaw startowy z brew kitem Finlandia Premium Lager i nastawiłem pierwszą warkę. 21 litrów gotowego nastawu, po 2 tygodniach fermentacji w 21 stopniach, na drożdżach z zestawu zlane na cichą (BLG początkowe 10,...
      2025-06-08, 14:55
    • Zoppoter
      Porcelanki z Gdańska, Gdyni i Sopotu
      Zoppoter
      Witam,

poszukuję porcelanek z Gdańska (Danzig), Gdyni (Gotenhafen) i Sopotu (Zoppot).
      2018-03-22, 14:57
    • Mar11111
      Początki z brewkitem...
      Mar11111
      Cześć. To mój pierwszy temat, chciałem Was zapytać o pewną sprawę.
      ​​​​​​Nastawiłem dwa tyg temu moją drugą "partię" piwa z brewkitu. Pierwszy to był Coopers Lager + drożdże z zestawu + 1kg glukozy. Po ok 10 dniach ilość cukru wskazywało na 1BLG. Zabutelkowałem,...
      2024-04-20, 15:46
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...